advertisement

Subsidies ter ondersteuning van vrijetijdsinitiatieven voor personen in armoede

DENDERMONDE - Jaarlijks verdeelt de stad 7.000 EUR onder projecten die drempels tot vrijetijdsparticipatie verlagen. Dit jaar werd het subsidiebedrag verdeeld onder volgende organisaties.

Drie organisaties werden gekozen.- CAW Dendermonde: nieuwjaarsreceptie en gezinsuitstap naar domein grotten van Han, gratis zwemkaarten voor bezoekers van het Kruispunt (activiteitencentrum)- Kinderfonds de Tondeldoos vzw: gezinsuitstap naar Planckendael en groot verjaardagsfeest voor alle kinderen van de Tondeldoos en  Driekoningenfeest

Uit de Marge vzw: gratis sportaanbod na school voor scholieren uit kwetsbare gezinnenDe subsidieaanvragen voor volgend jaar worden verwacht voor 1 april 2018.Schepen van cultuur Lien Verwaeren:  “Jaarlijks verdeelt de stad 20.000 euro aan werkingsmiddelen voor culturele verenigingen en nog eens 10.000 euro voor festivals, verspreid over heel groot Dendermonde. Maar soms doen organisaties iets dat de gewone werking overstijgt of willen een aantal mensen los van een vereniging iets éénmalig organiseren. En ook dat ondersteunen wij als stad heel graag via deze projectsubsidies. En net zoals nu zien we dat daar elk jaar pareltjes van activiteiten tussen zitten. We zijn blij dat we die met deze subsidie een duwtje in de goede richting kunnen geven.”

This article was originally published on nieuwsuitdendermonde