Noorse voetbalvrouwen verdienen evenveel als hun mannelijke collega's

Heel leuk voor de Noorse voetbalvrouwen, maar is dit wel verdiend?

Een zangeres kan zeker zo goed zingen als een zanger, een vrouwelijke CEO kan meer dan de evenknie zijn van haar mannelijke collega, een vrouwelijke kok kan zeker en vast een voortreffelijke chef kok zijn,…

In vele jobs kan een vrouw het minstens zo goed of zelfs beter doen als een man. Maar laat ons eerlijk zijn. In het voetbal ligt dit toch iets anders.

Het niveau van het vrouwenvoetbal is zeker niet vergelijkbaar met dit van het niveau van de mannen. Ik heb op tv al enkele matchen van de Red Flames gevolgd en vond dit best wel aardig om te zien, maar van Kompany en co zouden ze toch wel een dik pak slaag krijgen.

Toegegeven, de verloning van de voetbalvrouwen is wat pover. Ik wens de Belgische vrouwen dus alle succes in hun zoektocht naar een betere verloning, maar die hoeft voor mij zeker niet gelijk getrokken worden tot het bedrag dat de mannen ontvangen.

Trouwens, het loon dat de mannen krijgen vind ik soms exorbitant hoog. Dus graag dit naar een wat meer acceptabel en dus lager niveau brengen. Maar dat is een andere discussie.