Droom even weg bij deze 12 unieke vakanties te paard.

Vakantie te paard

1. Te paard naar het Holla Mahola festival

Een trektocht te paard tijdens één van India’s meest kleurrijke festivals. Je rijdt op Marwari paarden dwars door 3 provincies: Harayana, Himachal Pradesh en Punjab om te eindigen in Anandpur Sahib om een volle dag te genieten van het spectaculaire Sikh festival. Holla Mahola is een 300 jaar oud Sikh festival waar kunst, poëzie, vakmanschap én horsemanship uitbundig en kleurrijk gevierd worden.

2. Nomadic Journeys - The Big Sky Trail

Mongolië is de perfecte bestemming voor natuur- en avontuurliefhebbers met een zucht naar het onbekende. Deze trektocht te paard gaat door in de Khan Khentii Special Protected Area, ten noord-oosten van Ulan Baatar. Tijdens deze tocht slaap je in opgemaakte bedden in Gers (locale tenten). Een comfortabel avontuur!

3. Geniet van schilderachtige landschappen in Frankrijk

De Loire-vallei en haar kastelen hebben hun bezoekers al voor eeuwen gecharmeerd. Een rit te paard van kasteel tot kasteel neemt je mee terug naar de 16e eeuw en laat je kennismaken met dit mooie en historische gebied in Frankrijk. Geniet van de Franse keuken met gastronomische picknicks en elegante diners bij kaarslicht.

4. Tekapo Expeditie

Een gematigd klimaat, spectaculaire landschappen, een lage bevolkingsdichtheid, een sterke paardencultuur en de uiterst kwalitatieve paarden maken van Nieuw-Zeeland een geweldige bestemming. Een echte expeditie door delen van het Zuidelijke eiland. Rij door het ruige maar specatulaire landschap dat zo kenmerkend is voor Nieuw-Zeeland. Ontmoet de doorwinterde landbouwers die schapen en vee kweken in afgelegen boerderijen.

5. Aanschouw het Noorderlicht in IJsland

IJsland, ook wel het land van ijs en vuur genoemd, is als geen enkele andere plek op aarde. De herfst in IJsland staat voor kleurrijke landschappen en het Noorderlicht dat danst aan de zwarte nachthemel. Geniet van een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van IJsland, rij met een typisch IJslands paard langs mooie ruiterpaden en hopelijk ben je ooggetuige van het schitterende Noorderlicht na een dag in het zadel

6. Train & Ride in Spanje

Een Train & Ride is een combinatie van topklasse rijlessen van Antono Corales – die getraind heeft bij de Koninklijke Ruiterschool in Jerez – en ontspannen ritten te paard vanaf Los Alamos door het bos en langs de stranden. Ervaar enkele klassieke dressuurbewegingen op prachtige Andalusische paarden.

vakantie te paard

7. Masai Mara Migratie - Afrikaanse Safari te paard

De beroemde Masai Mara Migratie is één van ’s werelds meest spectaculaire gebeurtenissen en dit mee beleven van op een paardenrug is onvergetelijk! Te paard reizen over de open vlaktes van Kenia zorgt voor een unieke toegang en biedt een bevoorrechte manier om prachtig wildleven te zien op zoek naar overleving. Gaan! Als je er steeds van gedroomd hebt om schouder aan schouder te galopperen met een wildebeest en van op de eerste rij wil bijleren over het leven van de oorspronkelijke stammen van Kenia.

8. Met de ganse familie naar Dolce Italië - I Due Laghi

Italië te paard is ontspannen genieten van mooie landschappen, lekker eten en drinken. Je verblijft in een vier-sterren landelijk hotel met een aanpalende BHS (British Horse Society) goedgekeurde manege. Je kan er terecht voor lessen in grondwerk, jumping en trektochten op het landgoed. Er is ook een cross country cursus.

9. Namib Desert Ride

Dit is één van de meest uitdagende paardrijvakanties ter wereld. Een expeditie te paard door de woestijn van Sossusvlei naar Swakopmund aan de kust. 400 km paardrijden op 8 dagen dwars door de Kalahari woestijn. Toppaarden, slapen onder de sterren, prachtige landschappen. Een ervaring om nooit te vergeten.

10. Doorkruis het Andesgebergte

Een unieke ervaring: te paard over de Andes bergketen. De start is aan de Estancia Huechahue in Argentinië en zo te paard langs verlaten en ruwe landschappen tot in Currarehue in Chili. Argentinië heeft een sterke paardencultuur. De inheemse Criollo is een sterk ras dat afstamt van wilde paarden. Er zijn vele Estancias (verblijven) die gasten ontvangen.

11. Natural Horsemanship op een authentieke ranch - Rocking Z ranch

Gelegen in de met gras begroeide uitlopers van de Rocky Mountains is deze kleine familiale ranch zeer geschikt voor alle leeftijden en ruiters van alle niveau’s. De nadruk ligt er op natural horsemanship. Je kan het aan de lijve ondervinden op de huisgetrainde paarden.

12. Winterverkenning in Zweden

Zweeds Lapland wordt ook wel Europa’s laatst overgebleven wildernis genoemd. Een ruitervakantie tijdens de winter met veel tijd voor andere activiteiten zoals tochten per sneeuwscooter of rendierslee. Om het echt speciaal te maken verblijf je één nacht in het beroemde IJshotel op zo’n 150 km ten noorden van de poolcirkel.

Sta jij nu ook te popelen om te vertrekken naar één van deze topbestemmingen?

vakantie te paard

Vakantie te paard biedt exclusief voor België wereldwijde ruitervakanties aan in samenwerking met In the Saddle (de tweede grootste touroperator in Europa die ruitervakanties aanbiedt). Woon jij in Nederland? Ook dan kan je hier terecht voor je Vakantie te Paard. Stephanie (amazone én reisagente) ontvangt je met open armen. Uiteraard hoef je je niet tot het kantoor nabij Gent te verplaatsen; ook per email en telefoon wordt alles vlot afgehandeld.

vakantie te paard

Alle ritten zijn getest door iemand van het team van In the Saddle. Zo kan de kwaliteit van de paarden, materiaal, gidsen en accommodatie gewaarborgd worden. Enkel de plaatsen die aan strenge normen voldoen, worden geselecteerd en opgenomen in het programma. De locaties worden regelmatig herbezocht om zo up-to-date te blijven bij eventuele veranderingen van gidsen en paarden. Jaarlijks vallen er enkele bestemmingen weg, maar uiteraard komen er ook steeds nieuwe pareltjes bij!

vakantie te paard

Het aanbod aan ruitervakanties is zeer ruim. Je kan kiezen uit een sterrit (steeds terugkeren naar hetzelfde punt), een trektocht (van punt naar punt), dressuurstages, expedities, leren paardrijden … Ook voor de combinatie ruiter / niet ruiter zijn er veel opties. Het programma biedt mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden (van blauw naar rood tot zwart). Dit is vergelijkbaar met de moeilijkheidsgraad van skipistes. Bij reservatie wordt gepeild naar de rij ervaring, zodat iedereen op de juiste locatie terecht komt en een heerlijke vakantie beleeft.

Omwille van de combinatie met reisbureau Perlan, kan ook - indien gewenst - een verblijf voor of na de ruitervakantie, transport en eventuele andere extra’s (huurwagen, verzekering, visum) voor jou op maat uitgewerkt worden.

vakantie te paard

Infoavond 16 maart 2017

Schrijf je alvast in voor de infoavond over wereldwijde vakanties te paard. Deze infoavond vindt plaats in het Orshof te Neerglabbeek (België) op donderdag 16 maart 2017. Tijdens deze boeiende avond zijn er enkele leuke extra’s voor de aanwezigen. Mail naar info@vakantietepaard.be om je plekje te reserveren (beperkt aantal plaatsen).

Wens je meer bestemmingen te ontdekken?

Surf naar www.vakantietepaard.be of volg via Facebook en Instagram.

webvertorial

This article was originally published on paardentaal