Broekkantkermis 2017

Het lekkerste weekend van het jaar komt er weer aan. De vzw Koninklijke Fanfare Wampegalm organiseert van vrijdag 18 augustus tot en met zondag 20 augustus Broekkantkermis. Trekpleister is de eettent waar elke dag verse Zeeuwse mosselen met Belgische friet kan worden verorberd. Broekkantkermis herleeft ieder jaar weer in de Broekstraat op de weide van de familie Meeus. Het is al de 51ste editie dat de plaatselijke fanfare uitpakt met de succesformule: mosselen, kienen, fuiven, dansen, boerendarts en veel muziek.

Mosselen

Het handelsmerk van Broekkantkermis is dus mosselen! Iedere smulpaap weet dat de Zeeuwse mosselen, in combinatie met echte Belgische frieten, een absolute aanrader zijn. Mochten de rechtstreeks aangevoerde weekdieren uit Yerseke toch niet bovenaan je verlanglijstje staan, dan kan een kippengerechtje, een portie stoofvlees, een frituurhapje of zelfs een vegetarische snack je zeker ook bekoren. Het mosselrestaurant wordt vrijdag 18 augustus geopend om 18 uur. Zaterdag 19 augustus staan de koks en hun gevolg je op te wachten om 17 uur. Zondag 20 augustus mag je komen smullen vanaf 12 uur. Er is een garantie dat je op de laatste dag tot 18 uur mosselen kan bestellen!

Kienen

Maar Broekkantkermis bestaat uiteraard niet enkel uit eten alleen. Op vrijdagavond 18 augustus is Den Broekkant het Mekka van gelukzoekers. Bingospecialisten en gelegenheidsspelers spoeden zicht dan naar de tent in de Broekstraat voor een spannende kienavond. Het eerste cijfer maakt zich bekend om 20 uur. Op tijd zijn is aan te raden, anders gaat de eerste waardevolle prijs al aan je neus voorbij.

Dansen

De Marina's geven op zaterdag 19 augustus van 14 uur tot 17 uur een initiatie linedance op Broekkantkermis. Dat betekent dat je helemaal geen voorkennis van lijndansen moet hebben en dat jong en oud kan deelnemen. Geoefende linedancers zullen zich eveneens nog kunnen amuseren. Tussendoor worden ook nog 'gezelschapsdansen' aangeleerd.

Boerendarts

Wanneer op zaterdagnamiddag 19 augustus en zondagnamiddag 20 augustus het zomerterras opengaat tijdens Broekkantkermis, dan start ook de 'boerendarts'. Deze sport lijkt op cafédarts maar wordt gespeeld met een riek met drie tanden en een grote roos, vastgepind op balen hooi.

Kinderanimatie

De allerkleinsten kunnen zich gans het weekend amuseren op een springkasteel.

Zomerfuif

Zaterdagavond 19 augustus vindt in de grote tent van Broekkantkermis een optreden plaats van Blue ConneXXion en aansluitend een fuif met het DJ-duo 'Partynoize'. Het ideale alternatief voor Pukkelpop! Tot 23.00 uur krijgt iedereen een gratis consumptiebonnetje bij het betalen van 4 euro inkomgeld.

21.00 uur - Blue ConneXXion: Deze covergroep bestond aanvankelijk allemaal uit politiemensen, vandaar de naam. Léon Van Gestel, de bassist, is als resident van de Broekstraat, de connectie met Den Broekkant. Hij speelt al 13 jaar mee met de vierkoppige band. De muziek van Blue ConneXXion is vooral gebaseerd op de stevige rock en popnummers uit de periode 1965 –1975. Ze nemen je mee naar de echte jaren zestig, zonder ook maar een moment melig te worden.

23.00 uur – Partynoize: Dit DJ-duo (dj Workzz en dj Senne, alias Marvin van Rooy en Senne Vanherck) brengt je naar betere oorden met hun cocktail van de perfecte allround hits van nu en vroeger!

Optredens muziekverenigingen

Terwijl je nog aan het (na)genieten bent van een smulfestijn op Broekkantkermis op zondag 20 augustus zijn er live muziekoptredens van verschillende bevriende muziekverenigingen. Zij brengen gezellig ontspannende melodieën. En mocht het zonnetje het onverhoopt laten afweten dan zorgen de licht verteerbare deuntjes zeker voor een zomers gevoel. Om 13.00 uur bijten de Harmonikavrienden uit Arendonk de spits af. Het podium wordt om 14.00 uur vrijgemaakt voor de Koninklijke Fanfare Heidegalm uit Schoonbroek-Retie. Rond 15.00 uur geven zij de muzikale fakkel door aan fanfare De Eendracht uit Meer. Wanneer zij hun laatste noten geblazen hebben kan je om 16.00 uur genieten van de Koninklijke Harmonie De Arend uit Arendonk. De avond is nog jong als op het heilige weidegras van Broekkantkermis de Koninklijke Fanfare De Kunstminnaars uit Kasterlee haar opwachting maakt. Het opleidingsorkest van Wampgalm 'De Galmkes' krijgt om 18.00 uur de eer het laatste uur van Broekkantkermis voor hun rekening te nemen.

Praktisch

Om dit spetterend feestweekend mee te maken wandel, fiets of rijd je gewoon naar de Broekstraat in Arendonk. Broekkkantkermis is uitstekend bereikbaar voor fietsers. Het ligt tussen fietsknooppunt 65 en 66. Toch liever met de auto? Geen probleem. Er is een ruime parking. Heel veel helpers ontvangen je met open armen.