Joyffee: passie, ‘hygge’ en overheerlijke koffie

Dag lieve vrienden, een paar weken geleden bracht ik een bezoekje aan Joyce Lemmens in haar koffiebar ‘Joyffee’ in Kermt. Ze is bekend van Eurosong en van De Muziekklas van Radio 2, combineert al haar passies in ‘Joyffee’. Ik kreeg niet alleen een warm onthaal maar ook een overheerlijke chai latte met kokosmelk! Het ‘hygge’ interieur zorgt ervoor dat ik me hier meteen thuis voel. Ongeveer een half jaar geleden inspireerde Joyce me om zelf te ondernemen. Vandaag deel ik graag haar mooie verhaal met jullie.

Joyce Lemmens van Joyffee — by christiaan alers
Joyce Lemmens van Joyffee — by christiaan alers

Van Berbroek naar Eurosong

Joyce Lemmens is geboren en getogen in Berbroek (Herk-De-Stad). Ze ging leerkracht PKV/muziek studeren maar ze stopte ermee na drie maanden. “Ik sloot de ene deur en meteen opende zich een nieuwe deur: Ik mocht meedoen met de tv casting voor Eurosong! Dat heeft ook nu het voordeel dat mensen me al een beetje kennen,” vertelt Joyce.

Excited

Joyce heeft toen al doende geleerd. Vooral op vlak van de muziek en in het lesgeven. In september 2015 kwam ze op een punt waarop ze meer wou. “Ik wilde een combinatie van mijn passies. Er was toen één idee waar ik elke dag mee opstond: Joyffee. En daar ben ik gewoon voor gegaan!” zegt Joyce enthousiast.

Die zin voor ondernemen had ze al als klein meisje. “Ik startte thuis een winkeltje, daarna een brasserietje, dan een schoonheidsinstituut en zelfs een museum! Ik wilde altijd maar dingen uitdenken en die ook effectief realiseren. Dit is iets wat ik eigenlijk vergeten was. Als kind was ik altijd zo ‘excited’. En ik dacht op een bepaald ogenblik: ‘Je deed dat eigenlijk wel graag hé, Joyce. Doe daar iets mee!’ Dat gevoel dat ik toen als kind had, dat heb ik nu ook!” vertelt deze gepassioneerde onderneemster met een BIG smile.

Vertrouwen

Wat is haar grootste inspiratie? “Een visualisatie, een vertrouwen… Ik had zoveel vertrouwen in dat idee dat ik gewoon niet anders kon dan ervoor gaan. Je kan een idee hebben, maar als je er niets voor doet, dan blijft het bij dat idee. Iets effectief realiseren, dat doe ik heel graag. Er keihard voor gaan en er elke dag aan werken. Hele kleine stapjes ondernemen, ook al zijn die stapjes miniscuul. Je zal zien dat op het einde van de rit al deze stapjes onbetaalbaar zijn. Het is zo leuk dat je je passie tastbaar kan maken,” glundert Joyce.

Iedereen mag zichzelf zijn bij Joyffee

De grootste troef is het ontastbare bij Joyffee. Of zoals Joyce het zelf zegt: “Het gevoel, de sfeer, de positieve energie die er hangt. Mensen vertellen me vaak dat de rust naar hen toe komt als ze hier binnenkomen. Ze zeggen dat ze alles van zich af kunnen laten vallen, dat ze zich begrepen voelen, dat ze echt kunnen zijn wie ze zijn en dat het hier allemaal helderder voor hen wordt.”

En ze vertelt verder: “Ik wil met Joyffee mensen een plek bieden waar ze tot rust kunnen komen. Ik wil hen bewuster maken van de kleine dingen in het leven. Iedereen mag hier zichzelf zijn en ik doe wat ik graag doe en de mensen genieten daarvan. Dat is zo mooi!”

Dat zie je ook op de menukaart: er is hier zo veel keuze! Joyce heeft ook aandacht voor mensen met allergieën. “Ik heb een aanbod voor mensen die lactose- of koemelkintolerant zijn. Zij kunnen kiezen uit zes melkjes om koffie, latte of wat dan ook mee samen te stellen. Ik heb een aangepast gluten- of tarwevrij koekje voor bij de koffie. Eén keer per week is er gluten- of tarwevrij gebak.”

De bloei van Joyffee

Joyce geeft stiekem toe dat ze al toekomstplannen heeft voor Joyffee. “Ik zou graag de community rond Joyffee verder uitbouwen,” vertelt ze. “Ik wil dat het een lifestyle concept wordt met een heel doordachte visie. Ik droom ook over een franchising met een tweede Joyffee binnen vijf jaar. Ik heb zelfs al wat plekjes in mijn hoofd waar ik dat zou willen realiseren. Joyffee is niet voor eventjes. Dit mag voor mij heel mooi gaan bloeien,” besluit Joyce trots.

Lieve vrienden, laten we gezellig langsgaan bij Joyffee voor een overheerlijk drankje naar keuze in deze super inspirerende koffiebar. De opgewekte, vriendelijke ontvangst door Joyce maakt het helemaal af!

Lieve Joyce, bedankt voor het fijne gesprek en veel succes met Joyffee!

Ben je nog niet langs geweest? Je vindt Joyffee in Kermt (Diestersteenweg 171).