Op deze Milaan Fashion week kan er beter je hoofd erbij houden!

by Silke Begine
by Silke Begine

Gucci heeft haar nieuwe herfst/wintercollectie voorgesteld tijdens de Milan Fashion Week. Maar Gucci zou Gucci niet zijn moesten ze niet met iets spectaculairs op de proppen komen. Dit jaar waren de accessoires niet zomaar handtassen of leuke oorbellen maar de modellen hadden zowel realistische kopie’s van hun eigen hoofd alsook horens en baby draken. Heel veel reacties en foto’s zijn op verschillende social media te vinden, maar wat vind jij hiervan? Hot or not?

Nu al is deze Gucci collectievoorstelling op de Milan Fashion Week er eentje dat veel over de tongen is gegaan. Naast de kleurrijke en extreme kledij waren er nog andere dingen die de aandacht van de mensen trokken. De accessoires van de modellen varieerden van replica’s van hun eigen hoofd naar horens, baby draken en zelfs een derde oog. Origineel, niet? Alessando Michele, directeur van Gucci was degene die met het idee kwam. De hoofden werden gemaakt in samenwerking met Makinarium.

Makinarium, wie?! Dit Italiaans bedrijf focust zich vooral op speciale effecten, zowel fysiek als virtueel. In totaal waren er zes maanden nodig om, met behulp van 3D printing technologie, deze hoofden te maken.

Waarom?

Alessandro Michele, creative directeur bij Gucci zegt dat deze hoofden staan voor de worsteling om onze eigen identiteit te vinden: ““looking after your head and thoughts”.Hij zegt ook dat, zoals bij chirurgen, het hun job is om dingen uit te knippen en deze samen te brengen om nieuwe dingen (hier in dit geval kledingstukken) te creëren.

Aan Vogue vertelde hij dat we allemaal “Doctor Frankenstein” zijn van ons eigen leven, hiermee bedoelt hij dat de natuur ons geen lichaam heeft gegeven dat onaantastbaar is.

Nieuwe internet trend?

Deze fashionshow heeft al talloze reacties gehad via verschillende social media’s; zowel via Twitter en Facebook maar vooral via Instagram. Via Twitter verschijnen er veel leuke reactie’s over de modellen die hun eigen hoofd in hand hebben en verschillende nieuwe memes duiken op. Op Instagram gaan ze zelfs een stukje verder. Hier nemen ze foto’s met iemand’s anders hoofd of dat van een paspop. #Gucci!

Maar waarom doen mensen dit?

Natuurlijk omdat het leuk is, maar ook omdat Fashion editor van Instagram Eva Chen bij elke foto’s waarin ze is getagt wordt met deze bepaalde pose, één dollar doneert aan Everytown.Ik hoor u al denken, wat is Everytown dan? Everytown is een organisatie dat zich inzet tegen wapengeweld.

Ook fashion bloggers zoals Kate Lonsdale aka “The Silver Kat” heeft al haar poses uit de kast gehaald. De nieuwe # wordt alvast een fenomeen dat heel het internet zal veroveren. Doe jij mee?

by Silke Begine
by Silke Begine

Over nagedacht of toch niet?

Of dit een doordachte marketingcampagne is of gewoon puur voor de fun was zullen we nooit weten, maar wat zeker is is dat het aanslaat. Net zoals de bekende Ice Bucket Challenge een paar jaar geleden, dat ook voor het goede doel werd georganiseerd en uiteindelijk een wereldwijd fenomeen werd. Maar heeft deze challenge potentieel om uit te groeien tot een internationale trend? Wie weet!

Ook bedrijven moeten hun hoofd erbij houden. Zij hebben er baat bij om mee te doen, het is niet alleen goed voor hun imago maar het is ook gewoon leuk. Zo brengen ze een gezellige sfeer over en tonen ze dat ze wel mee zijn met de trends. Zij kunnen hierop inspelen en deze trend gaan onderzoeken en misschien wel de volgende trend proberen te voorspellen; wat niet altijd even “easy” is.

Natuurlijk konden we hier bij PXL opleiding Communicatiemanagement niet achter blijven. Opleidingshoofd Herve Van De Weyer met studente Rachelle Wijsen als hoofd.

by Silke Begine
by Silke Begine

PXL#communicatiemanagement#Guccichallenge#gucciheads @hervevandeweyer @chellie_24fit

Gucci heeft alvast een statement gemaakt op deze Milan Fashion Week en veel reacties uitgelokt op verschillende sociale media. Wil jij bij deze trend horen? Dan zou ik zou zeggen neem allemaal een hoofd vast, neem je mooiste pose aan en #guccichallenge!

This article was originally published on comma