Anton en Jeroen van Starstreet Festival: "Een festival voor en door de buren!"

Dag lieve vrienden, Ik ben Rani, ik studeer Mobiliteitwetenschappen in UHasselt. Als een internationale student uit Indonesië, af en toe bezoek ik mijn Indonesische vrienden in de buurt van Sint-Jansplein. Van hen weet ik dat op deze zaterdag, 14 juli is er Starstreet festival in Sterrestraat, dichtbij Sint-Jansplein van 14 tot 23uur georganiseerd. En nog beter heb ik vandaag een kans om te babbelen met twee leuven jongens, de initiators van dit Festival. Zij zijn Anton Clijmans en Jeroen Evens.

Anton Clijmans en Jeroen Evens — by Miel Noelanders
Anton Clijmans en Jeroen Evens — by Miel Noelanders

Van co-housing vrienden naar een collab

Anton kwam wonen in Hasselt sinds hij in PXL Music studeerde. Via een vriendin kende hij Jeroen Social Work bij PXL studerde die ook die in deze straat woonde. Na hun studie hebben zij beslist om in Sterrestraat blijven wonen, “Hier is strategisch en minder druk ondanks het ligt dichtbij het centrum,” vertelt Anton die muziekles geeft in PIKOH. Een beslissing voor een co-housing concept is snel genomen waar hij zijn huis openen voor paar mensen die …

Special van deze straat is dat vele studenten van muziek studenten hier komen wonen. “Hier hoor je constant mensen muziek spelen of zingen. Zelf bij ons thuis doen en maken wij ook muziek,” zegt Jeroen.

Het succes Play Ground Festival inspireren Anton en Jeroen om samen met de muzikanten die we kennen en in de buurt om een Festival te organiseren. Ze kennen vele muzikanten maar echt collab voor een evenement hebben zij nog nooit gedaan. Via deze Festival hebben zij een stap gezet voor een collab tussen de vrienden.

Iedereen in buurt helpt

Ik ben benieuwd met hoe is met de reactie van buren. “Het is ongelofelijk dat iedereen steunt ons. De muzikanten in deze buurt zoals Aster, …. willen meteen meedoen. En ook iemand zoals Mieke de uitbater van Café Den Drossaerd, hobby fotograf Miel Noelanders, … voor animatie, …. promotie… Dus iedereen is ook enthusiast.

Muzikanten various

Stad Hasselt steunt ….

Gratis! Een feest voor jong en oud

Op 14 juli kunnen wij niet alleen muziek verwachten. Als een gratis festival is deze festival voor kinderen zorgen zij ook voor animatie zoals schminken, basket ball, pingpong en nog vele dingen.

…..

Lieve vrienden, ik vind deze een toffe initiatief en ik ga zeker komen genieten van de Startstreet Festival. Ondanks op die dag België gaat spelen voor de derde plaats van WK, we kunnen altijd in Cafe Dendrossaerd de match gaan kijken. Of voor jullie die in Festival de Copa wedstrijd kijken, gewoon 5 minuten wandelen, belanden jullie meteen in een toffe festival. Op het einde van onze babbel dank ik Anton en Jeroen voor hun tijd en ik wens hen veel succes. Echt chapeau voor wat ze doen!!! Tot in Star Street Festival :D