Waltrui Huysmans: “Vergeet niet te genieten”

Lieve vrienden, ik kreeg afgelopen week de eer om kennis te maken met Waltrui Huysmans (35), onze nieuwe ambassadeur voor I LOVE Mechelen. Zij studeerde, net zoals ik, in Leuven. In hoofdberoep is ze architect, maar deze mama van twee houdt zich niet enkel bezig met het tekenen van woningen. “Architectuur ligt me helemaal, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat dat niet breed genoeg was voor mij. Ik schrijf ook heel graag. Vandaar dat ik in 2013 een blog ben gestart. Het werd mijn persoonlijke plekje, waar ik lekker mijn zin doe en geen compromissen moet sluiten met collega’s of klanten.”

Waltrui en haar zoontje Mon — by Waltrui Huysmans
Waltrui en haar zoontje Mon — by Waltrui Huysmans

Scandinavisch en Frans

Waltruis zoontjes Mon en Daan zijn op het moment van ons gesprek respectievelijk drie jaar en acht maanden jong. Als je Waltruis blog bezoekt, ontdek je dat haar kinderen niet het enige onderwerp zijn van haar blog. “Ik ben toevallig zwanger geworden enkele weken nadat ik begon te bloggen. Mijn kinderen hebben ervoor gezorgd dat mijn blog doorheen de jaren veel persoonlijker is geworden en ik vind het een heel leuke manier om foto’s van hen te delen. Daarnaast schrijf ik graag over reizen. Mijn vriend en ik, wij maken heel graag citytrips. Na een reis kan ik via mijn blog nog een beetje nagenieten van alles wat ik heb gezien.”

Een citytrip naar Keulen — by Waltrui Huysmans
Een citytrip naar Keulen — by Waltrui Huysmans

Het wordt ook al snel duidelijk waarom Waltrui en I LOVE Mechelen de perfect match zijn. “Ik werk meer en meer samen met winkels en met merken. Ik zorg er wel altijd voor dat die volledig passen binnen de stijl van mijn blog. Ik ben best kritisch op dat vlak. Bij de zaken waarover ik vertel, ben ik zelf klant. Gratis producten zijn leuke extraatjes, maar authenticiteit staat altijd voorop.” Waltrui hanteert dezelfde stijl in haar kledij, in haar interieur en in haar blog. Ze beschrijft deze als Scandinavisch of eenvoudig, afgewerkt met een hint van kleur, gezelligheid en Parijse flair.

by Waltrui Huysmans
by Waltrui Huysmans

“Mechelen leeft”

Na haar studies in Leuven verhuisde Waltrui naar Mechelen. Ze woont in het centrum en woont daar ook graag. “Mechelen is geen grote stad dus kan je eigenlijk alles te voet doen. Er zijn een heleboel leuke cafeetjes en leuke parken in de buurt. Daardoor vind ik altijd wel ergens een plekje waar ik me goed voel. Dat is heel fijn.” Ze vertelt mij ook dat Mechelen vroeger bekend stond als een ietwat onveilige en ongezellige stad. Daar heeft burgemeester Bart Somers verandering in gebracht. Waltrui besluit: “Er komen voortdurend nieuwe winkeltjes en koffiebars bij. Mechelen leeft!”

by Waltrui Huysmans
by Waltrui Huysmans

In mijn omgeving zie ik dat er veel tijd kruipt in kinderen, vooral wanneer ze nog jong zijn. Hoe combineert een jonge mama een job, kinderen, een blog en de liefde voor reizen? “Je moet jezelf niet te veel opleggen. Het gebeurt dat ik een citytrip uitstel omdat ik liever wat meer bij de kinderen ben. Er zijn ook periodes waarin ik wat minder blog. Dat moet kunnen.” Kwaliteit vindt Waltrui het belangrijkste. Dat ziet ze als een meerwaarde en geeft ze ook mee als tip voor andere bloggers. Voor mama’s geeft ze ook enkele bemoedigende woorden mee: “Chaos is tijdelijk: voor je het weet zijn je kinderen weer een jaartje ouder en een stuk zelfstandiger. Relativeer de drukte en de rommel en vergeet vooral niet te genieten van het moment.”

Een snelle bakmix — by Waltrui Huysmans
Een snelle bakmix — by Waltrui Huysmans

Citytrips en schrijfopdrachten

In de toekomst staan er nog twee citytrips op het programma, eentje naar Lissabon en eentje naar Dublin. Daarover zullen we ook twee grote blogposts zien verschijnen. Daarnaast wil Waltrui ook meer gaan schrijven in opdracht van anderen. “Ik zou ook heel graag af en toe een schrijfopdracht aannemen. Dat zie ik in de toekomst zeker gebeuren. Mijn architectenjob wil ik daarvoor niet opgeven. Ik ontwerp nog altijd heel graag, dus wil ik het graag blijven combineren.”

Een screenshot van Waltruis blog
Een screenshot van Waltruis blog

Lieve vrienden, Waltrui Huysmans is een fantastisch persoon en iemand die ik met veel plezier in ons team kan verwelkomen. Haar blog Waltrui straalt stijl en rust uit. Je vindt er bovendien handige tips voor citytrips en producten die altijd leuk zijn, zoals een gezonde bakmix die je lekkere muffins oplevert in een mum van tijd. Ik voel me geïnspireerd wanneer ik terugdenk aan ons gesprek. Wij bij I LOVE Network zijn blij met deze aanwinst en wensen Waltrui nog veel succes toe.