Boss Lady Ghislaine Handiri over Love And Harmony dresses en het influencerleven

by Ghislaine Handiri
by Ghislaine Handiri

Het begon allemaal toen ik op zoek was naar de geschikte jurk voor mijn broer zijn trouwfeest. Bij een Marokkaans trouwfeest horen natuurlijk ook Marokkaanse feestjurken. Online zoeken naar een ideale feestjurk was toen mijn missie. Ik kwam verschillende pagina’s tegen, maar toch was er 1 specifieke instagrampagina die mijn aandacht trok, ‘Love & Harmony Dresses’. Via deze pagina kwam ik terecht bij oprichtster en influencer Ghislaine Handiri. Zij heeft in tegenstelling tot andere influencers door haar interessante posts mij weerhouden van de ‘unfollow’ button. Daarom besloot ik om haar te interviewen. Het is één ding om een influencer te interviewen, maar een influencer interviewen met dezelfde Marokkaanse roots als mij is nèt dat tikkeltje persoonlijker en interessanter. In dit interview kwam ik meer te weten over de bosslady achter het merk.

Hoe zou je jezelf kort voorstellen voor mensen die je nog niet kennen/volgen?

“Ik ben Ghislaine Handiri. Ik ben geboren in Antwerpen en opgegroeid in Sint-Niklaas en heb Marokkaanse roots. Ik ben constant on the run, heel aanwezig en sociaal en soms misschien wel het 'groot lawaai' zoals ze zeggen. Obsessed met de influencegame en sinds ik me kan herinneren heel ambitieus, I don't settle for less.”

Waar is het voor jou allemaal begonnen?

“Vorig jaar in september ben ik begonnen met mijn Instagram serieuzer te nemen en het te zien als een brand. Ik ben sinds ik me kan herinneren wel druk bezig met mode en mezelf daarin uit te drukken. Misschien niet in de typische zin aangezien ik Economie Moderne Talen heb gedaan in het middelbaar zie je me niet snel gaan schetsen of patronen uitknippen. Bij mij is het vooral de styling die me uren kan bezighouden.”

Waar zie je jezelf binnen 5 jaar?

“Mijn ambitie is echt om de Vlaamse Negin Mirsalehi te worden (4,4 miljoen volgers) en diversiteit in de Vlaamse blogscene te brengen.”

Ik ben oorspronkelijk bij jou terecht gekomen via je kleedjesverhuur pagina op Instagram ‘love and harmony dresses’ toen ik op zoek was naar een Marokkaanse jurk. Op Instagram en in Antwerpen is er superveel concurrentie als het aankomt op jurkenverhuur. Hoe onderscheid je jezelf van de rest?

Ghislaine in één van haar Love And Harmony Dresses  — by Ghislaine Handiri
Ghislaine in één van haar Love And Harmony Dresses  — by Ghislaine Handiri

“Mijn voordeel is denk ik dat ik 1 van de jongste in de game ben binnen de Marokkaanse jurkenverhuur. Dus ik ga veel bewuster om met mijn communicatie via social media kanalen en bereik daar een enorm groot publiek mee. In tegenstelling tot mijn 'concullega's' die vaak van de oudere stempel zijn en rekenen op mond-tot-mond reclame. Ook bevindt Love And Harmony Dresses zich in Temse, ik merk vaak dat dit ook in mijn voordeel speelt aangezien ik dan niet enkel afhankelijk ben van mijn Antwerps cliënteel.”

Vanwaar de naam Love & Harmony Dresses?

“Oorspronkelijk begon ik met Love & Harmony jewellery, zoals ik al eerder zei ben ik altijd on the run. Later nam ik kleedjesverhuur erbij waarna ik merkte dat ik daar veel liever mee bezig was en liet ik de juwelen vallen. De naam heb ik behouden.”

Waar haal je je inspiratie vandaan om steeds met originele outfits te komen?

“Heel vaak gewoon van op Instagram, ook door reizen geraak ik erg hard geïnspireerd. Ik merk vaak aan mezelf dat als ik aan het reizen ben dat ik een boost van inspiratie krijg. Natuurlijk is een Parijs, Amsterdam of Londen ook niet te vergelijken met Sint-Niklaas.”

Op basis waarvan kies je ervoor om met een merk samen te werken en met wie/welk merk was jou favoriete samenwerking?

“Wanneer bepaalde merken me benaderen check ik onmiddellijk hun webshop/winkel en beeld ik me in dat ik vrijwillig zou shoppen bij hen. Als ik merk dat ik zelf zou shoppen bij hen los van het feit dat ze me het bijvoorbeeld gratis aanbieden of mits vergoeding, dan en alleen dan ga ik een samenwerking aan. Ook vind ik het heel belangrijk dat ze geen pressure op me leggen, als in deadlines en te strakke guidelines. Bv. morgen shippen ze een bepaald stuk en volgende week moet die online staan met de gevraagde caption en achtergrond.

Ik werk het liefst samen met Loavies, een Nederlandse webshop die super flexibel is en heel vrij in het posten. Er staan geen deadlines of guidelines op.”

Wat vind je het leukst aan influencer zijn?

“Dat ik elke dag mag doen wat ik graag doe. Dat er vaak mensen me benaderen en zeggen dat ze identiek dezelfde outfit zijn gaan shoppen omdat ze het een leuke combo vonden.”

Hoe ziet een typische dag in het leven van Ghislaine Handiri eruit?

“Ik ben ook nog student aan KDG Hogeschool dus het is een combinatie van school, Instagram en Love & Harmony Dresses.”

Wat is volgens jou the ultimate key to succes om een succesvolle en geloofwaardige influencer te zijn?

“Geen reclamebord zijn! Ik heb een hekel aan influencers die zomaar alles aanvaarden wat merken ze opsturen en hiermee ook effectief hun Instagram spammen. Ik probeer zo een spontaan mogelijke content af te leveren waar je niet het gevoel hebt dat ik iets probeer te promoten. Af en toe zal dit wel het geval zijn, maar over het algemeen wil ik gewoon mensen inspireren met outfitposts etc. Ik probeer mensen niet te overtuigen naar de winkel te gaan en bepaalde dingen aan te kopen.”

De dag van vandaag worden we overspoeld door influencers op sociale media, het is een hele opgave om relevant en interessant te blijven voor je volgers. Na dit interview is mij het een en het ander duidelijk geworden over hoe je nu eigenlijk echt succesvol kan zijn als influencer. Influencer zijn is zoveel meer dan enkel foto’s posten en gratis producten opgestuurd krijgen. Influencer zijn geeft je pas echt de ‘influence power’ if you stay true to yourself. Zoals Ghislaine aanhaalde in het interview is het belangrijk dat je geen ‘reclamebord’ wordt. Blijf jezelf, en enkel en alleen dan kan je succesvol zijn.