Waarom Red Bull een merk met vleugels is

Zelf drink ik dit suikergoedje maar één keer per jaar. Als ik na de drukke periode voor mijn zomerverlof de lange autorit naar mijn vakantiebestemming maak. Ik wil vermijden dat ik van vermoeidheid in slaap val en dan drink ik met plezier een … Red Bull. Maar ik vermoed dat Red Bull deze associatie niet in gedachte had toen het merk in de wereld werd gezet. Volgens de branding van Red Bull zouden ze vermoedelijk liever lezen dat ik schreef: als ik op vakantie vertrek, stap ik in mijn racewagen (die ik voor alle duidelijkheid niet heb) en drink ik een Red Bull waardoor ik de vleugels krijg om deze uitdagende rit aan te kunnen en voel ik me weer twintig. :-)

Ja, het merk Red Bull staat voor de associatie met grote uitdagingen, moed en extreme sporten. Ze maken gretig gebruik van hun community met jonge mensen die de nodige buzz geven aan hun merk door te laten zien hoe moedig ze zijn. Red Bull is zelf eigenaar van verschillende teams en events, en toont de wereld volop hoe ze deze moedige aanhangers ‘vleugels geven’. Ze herhalen deze associatie heel consequent, maar altijd vanuit een verrassende invalshoek.

Ook de visual branding is heel duidelijk: naast een logo met sterke kleuren gebruiken ze heel herkenbare cartoons waarin vleugels en humor de hoofdrol spelen. Door deze cartoons creëren ze herkenbaarheid, toegankelijkheid en a way of life voor een groter (jong) publiek. Een publiek dat hoogstwaarschijnlijk niet dagelijks aan bungeejumping doet, in racewagens rijdt of de meest extreme sporten onderneemt, maar dat zich wel met deze spirit associeert.

OpmerKelijke groeten

Katlijn

This article was originally published on vrouwelijkestarters