Waarom de smoothies van innocent goedgemutst zijn...

Ik word altijd meteen vrolijk als ik het merk innocent tegenkom. Wat er zo OpmerKelijk is aan deze smoothies en sappen die gewoon in een plastic flesje zitten? Tja, ik zeg altijd: “Als je OpmerKelijk gewoon bent en toch OpmerKelijke dingen durft te doen, dan word je … gewoon OpmerKelijk.”

Het merk innocent is een prachtig voorbeeld van hoe je je community verantwoord aan het werk kan zetten en tegelijk je merk in een positief daglicht stelt. Uiteraard zijn de drankjes van innocent lekker en gezond, maar toch is het niet alleen daardoor dat in een aardig deel van de wereld hun onschuldig ogende flesjes zo massaal over de toonbank gaan. Neen, innocent brengt een verhaal en vertaalt dat naar een visuele beleving waar geen mens naast kan kijken.

Het bedrijf staat al jaren bekend voor de Goedgemutste Breicampagne en stimuleert zijn community om elke winter honderden wollen minimutsjes te breien samen met Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg). Die actie komt dit mooie initiatief uiteraard ten goede, maar geeft ook meer zichtbaarheid én een mooie herkenbaarheid aan hun merk in meer dan 25 landen.

Met deze rode draad - of eerder: wollen draad - in hun verhaal, charmeren ze een heel grote doelgroep. Van breiende oma’s tot hippe tieners. En dat zonder hun focus te verliezen. Wat een mooi idee! Een idee dat ook weer aantoont dat een klein merk met een groots idee heel groot kan worden.

OpmerKelijke groeten

Katlijn

This article was originally published on vrouwelijkestarters