Hoe Jani van zijn persoonlijkheid een brand maakte ...

Iedereen weet meteen wie ik bedoel, als ik de naam ‘Jani’ uitspreek. Hij is hét voorbeeld van hoe iemands persoonlijkheid uitgroeit tot een merk. De Genkse Jani Kazaltzis is een begrip voor trend- en stijlgevoelig Vlaanderen. Wat begon als een show van een sympathieke gast die wat te vertellen had over mode, groeide uit tot een icoon met uitspraken waarmee de wereld rekening begon te houden. Jani’s merk staat voor een mooi evenwicht tussen choqueren en charmeren. Hoe cru zijn uitspraken soms ook zijn, iedereen vergeeft het hem en zijn zalige woordspelingen maken veel goed.

Jani heeft goed begrepen dat zijn persoonlijkheid een personal brand werd, want de focus in zijn merk wordt doordacht bewaard: oneliners die scoren worden regelmatig herhaald, zijn persoonlijkheid wordt benadrukt en ook de eigenaardigheden waarmee hij zich onderscheidt worden mooi in de verf gezet. En daardoor zegt de wereld: zoals hij is er maar één. En dat is natuurlijk waar elk merk van droomt!

Jani krijgt verschillende televisie-programma’s en maakt vandaag ook gretig gebruik van storytelling in Jani gaat. Almaar meer mensen kunnen zich zo met zijn verhaal identificeren. Van de liefste mama over de stoerste soldaat tot de zwaarste heavymetalchick. Maar altijd op zijn ‘Jani’s’. Meer dan 40.000 fans op Facebook volgen zijn merk trouw elke dag.

OpmerKelijke groeten

Katlijn

This article was originally published on vrouwelijkestarters