Hoe de visie van Dove prachtig inspeelt op emotie...

Ja, ik ben fan van het merk Dove. Of ik het per se beter vind dan andere verzorgingsproducten? Eerlijk, ik merk objectief weinig verschil. Maar de emotie die het merk mij geeft en de manier waarop het ervoor zorgt dat miljoenen vrouwen zichzelf nog net iets liever gaan zien, vind ik ongelofelijk.

Ooit zat ik in een zaal met meer dan 200 vrouwen en daar werd een van de meest bekeken video’s van Dove getoond: een forensisch tekenaar schilderde in deze video telkens een vrouw zoals hij haar letterlijk zag. Daarna schilderde hij zonder te kijken op basis van haar beschrijvingen. Het verschil tussen de werkelijkheid en de perceptie van iedere vrouw bracht de hele zaal tot tranen.

En dat vat de hele missie van Dove samen. Daar waar l’Oréal gaat voor ‘schoonheid voor iedereen’, keert Dove de stelling om: ‘iedereen is schoonheid’. Dove werkt als merk sterk vanuit vrouwen met echte vormen, in alle maten en groottes, en van alle leeftijden. Hun visie heeft een maatschappelijke bijdrage die ik alleen maar kan toejuichen. Ze willen de volgende generatie laten opgroeien met een positiever zelfbeeld, zodat ze hun volle potentieel in het leven kunnen bereiken. In de visual branding van Dove zul je nooit een topmodel tegenkomen, maar altijd vrouwen in wie andere vrouwen zichzelf herkennen. Ze willen vrouwen zorg laten dragen voor zichzelf en hen laten wassen, scrubben en smeren omdat ze zichzelf oprecht graag zien en zorg willen dragen voor hun prachtige ‘je-moet-niet-perfect-zijn’-lijf. Een prachtmerk mét body en een verhaal!

OpmerKelijke groeten

Katlijn

This article was originally published on vrouwelijkestarters