Een blik achter de schermen bij Chris Mangelschots van paardenstoeterij en -melkerij Trichelhof

Hopelijk lukt het dit jaar wel
Chris Mangelschots
Chris Mangelschots

“Paarden zijn de passie van ons gezin. En passie is nog een understatement. We vinden het fantastisch om met zo’n nobele, mooie en krachtige dieren te mogen werken. Wanneer onze paarden het goed doen in wedstrijden of onze producten goede scores krijgen in kwaliteitsratings, zijn wij natuurlijk allemaal heel erg trots. Je zou kunnen zeggen dat dat elke keer weer een professioneel hoogtepunt voor ons is.

Bijna nationaal kampioen

Mijn dochter Karen is heel betrokken bij onze zaak. Ze helpt mee en is elke dag in de weer op onze stoeterij. Samen met haar elfjarige dekhengst Apache, die ze zelf helemaal heeft grootgebracht, neemt ze deel aan dressuurwedstrijden. Ze traint keihard en wij leven allemaal met haar mee. Ze doet het bijzonder goed en dat beschouwen wij als een beloning voor ons harde werk en onze professionele aanpak. Vorig jaar stond ze op de eerste plaats in het Antwerpse klassement. En hierdoor was ze dus zeker geselecteerd voor het nationaal kampioenschap. En ze had kans om te winnen.

Van de hemel naar de hel

Maar twee maanden voor het kampioenschap sloeg het noodlot toe. Apache liep een ernstige peesblessure op in de weide en moest bijna een jaar lang revalideren. Een echte klap voor ons, want we maakten een goede kans om te winnen. En winst zou media-aandacht hebben opgeleverd en ons merk hebben versterkt. Helaas heeft het niet mogen zijn. Mijn mooiste en moeilijkste professionele moment vielen dus samen. Maar wij geven niet op. Dit jaar doen Karen en Apache weer mee en we hebben veel vertrouwen in een goede afloop.”

This article was originally published on vrouwelijkestarters