Een blik achter de schermen bij Ann Van den Rijn van Gym Tonic

Ondernemen is hard werken, maar je krijgt er veel voor terug
Ann Van den Rijn
Ann Van den Rijn

“Ik ben al vijftien jaar onderneemster en in die periode is er heel wat gebeurd. Heel veel leuke, maar zeker ook enkele mindere leuke dingen. Zo waren hier een tijdje geleden grote wegwerkzaamheden. En die hadden een enorme impact op onze omzet. Dat was op professioneel en persoonlijk vlak een moeilijke periode.

Jezelf heruitvinden

De wegenwerken hadden ook een positief gevolg. We waren verplicht om onszelf heruit te vinden en eens goed na te denken over wie we waren, waar we naartoe wilden en hoe we onszelf beter konden profileren. Aan die denkoefening gingen twijfels vooraf. Want waren die wegenwerken wel de enige oorzaak van de dalende omzet? Dat was mentaal niet gemakkelijk, maar ik ben van nature positief ingesteld en dat heeft me echt geholpen. Ik ben ook anders naar mijn zaak gaan kijken. Hier heerste altijd al een goede sfeer onder de medewerkers. Maar sinds de wegenwerken ben ik dat nog meer gaan appreciëren. Ik geniet nu trouwens extra van alle leuke kanten van het ondernemerschap.

Vrijheid blijheid

Voor mij is autonomie het grootste voordeel van ondernemer zijn. Ik vind het fantastisch om een idee te hebben, dat uit te voeren en te zien dat het succes heeft. Zelf beslissingen kunnen nemen en die doorvoeren, schenkt mij veel voldoening. Ik had bijvoorbeeld de luxe om mijn werk anders te organiseren toen mijn kinderen klein waren. Zo bleef mijn work-life balance goed, zonder dat ik professioneel of privé moest inboeten. Die mogelijkheid hebben werknemers toch iets minder, denk ik. Op professioneel vlak zit ik nog steeds boordevol ideeën en ambities. Ik wil optimaal van mijn vrijheid genieten om die te realiseren. Gym Tonic 2.0 staat voor de deur en ik heb er samen met mijn team ongelofelijk veel zin in! Van de stabiele basis die we de voorbije vijftien jaar hebben gelegd, maken we een nog sterker geheel met een nog duidelijkere identiteit. Ondernemen betekent dan misschien hard werken, maar je krijgt er veel voor terug.”

This article was originally published on vrouwelijkestarters