Sisley Izia parfum

by Saar Vandegaer
by Saar Vandegaer

Sisley komt met een verrassend nieuw parfum voor komende zomer. Bijzonder als de rozen waaruit het is gemaakt, intiem als een besloten tuin, betoverend als een kunstwerk. Het parfum Isia omhult de draagster. Het is niet alleen voor haar. Lijfelijk, levend, fris, blijvend. Het parfum is gecreëerd door Isabelle D'Ornano. “Izia” is de Poolse koosnaam voor Isabelle.

Dit parfum is modern en verrassend. Isabelle plantte rozen in haar tuin zonder te weten dat één ervan op een dag de bron zou zijn voor de zo bijzondere noten van het parfum Izia. Deze rozen staan naast een bomenrij vrij van wind waardoor ze hun geur beter behouden na het plukken.

Verschillende noten: witte bergamot & roze peper

Wanneer je het parfum in eerste instantie ruikt, merk je de aanwezigheid van vele noten op. Zo heb je de witte bergamot uit het Zuid-Italiaanse Calabrië, met accenten van fresia en thee. Deze noot zorgt voor glans en transparantie. De roze peper met sprankelende facetten van citrus accentueert op subtiele wijze de vrolijkheid van de bergamot.

Zachte accenten

Heel typerend en vrouwelijk is de vormgeving als een sculptuur. Het bloemenhart met citroen, met verfrissende tonen van peer, aangewakkerd door een transparante bries met sporen van verse jasmijnblaadjes, pioenroos en lelletjes van dalen. De groene angelica brengt fijne plantennuances in dit boeket.

Ondersteunende noten & nuance

Fijne muskus zorgt voor een ondersteuning van de d'Ornano roos. Nog wat warme houtige geur van ceder en amber. Izia is een geïnspireerde geur, die goed blijft nazinderen. Genieten van een rozenboeket in een elegant flesje.

De vormgeving van het flesje is het werk van de Poolse beeldhouwer Bronislaw Krzysztof. Het bestaat uit 2 glazen sculpturen boven mekaar.

Dit parfum is voor mij een ideale zomergeur. De rozengeur maakt het dankzij de balans van musk extra vrouwelijk.

by Saar Vandegaer
by Saar Vandegaer

Het parfum is vanaf nu beschikbaar bij de parfumerie. // 30ml €82 // 50 ml €112 // 100ml €179

This article was originally published on nietzomaarsaar

Comments (3)

Login or create an account to leave comments.

profile picture for Sarah Hanssens

| flag

Sarah Hanssens

Klinkt in elk geval goedi Eens moeten proberen als ik in een parfumerie ben. Nu wil ik ook rozen in de tuin <3

profile picture for Saar Vandegaer

| flag

Saar Vandegaer

Ja, ik vind het ook een fijne geur. Denk door de combinatie van rozen en musk. Anders dan anders

user placeholder

| flag

Beauty Treasures

Ik ben normaal gezien geen grote liefhebber van Sisley geuren, maar deze heb ik vorige week eens uitgetest bij IPX. Deze is totaal anders en lekker.

Show more