"The jungle is our House"

by GVA
by GVA

“The jungle is our House” gaat vanavond in première in Antwerpen, net in de week dat het vluchtelingenkamp in Calais wordt ontruimd. Met deze slogan verdedigden de vluchtelingen in Calais enkele jaren geleden hun kamp aan de rand van Europa. Nog steeds worden de grenzen van Europa dagelijks bestormd met mensen die wanhopig de oversteek willen maken, op zoek naar een beter leven.

“The jungle is our house” vertelt hoe de vluchtelingen erin slagen om liefde, kracht en troost te vinden in een leven vol ellende en tegenslag. Samen met de dansers van Club Guy en Roni, de muziek van Bert Dockx en theather van regisseur en actrice Veerle van Overloop wordt de voorstelling een weerspiegeling van de realiteit.

“Op zoek gaan naar schoonheid in zulke levensomstandigheden is niet evident. En toch willen we de verhalen van de vluchtelingen tot iets moois brengen, hoe gruwelijk en turbulent het ook is.” vertelt actrice Veerle van Overloop in Gazet van Antwerpen. “De voorstelling wil niet zomaar ellende voorschotelen, het is niet de bedoeling om te choqueren. Maar we willen de mensen die het niet moeten meemaken wel de realiteit voorspiegelen.”

“The jungle is our house” gaat vanavond in première in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Tickets en info via www.arenbergschouwburg.be

This article was originally published on dentriangel