Ik vlog, jij vlogt, iedereen gaat vloggen!

Altijd al eens willen weten hoe het werken in een bepaald bedrijf achter de schermen verloopt? Goed nieuws! Vloggend personeel is een trend die we in 2018 steeds meer zullen tegenkomen en het heeft heel wat voordelen.

by zoë
by zoë

Iedereen heeft er wel eens van gehoord of gezien. Vloggen wordt door steeds meer mensen gedaan. Met een vlog neem je de kijker letterlijk mee aan de hand. Je praat tegen de camera en je laat zien wat je in het dagelijkse leven doet. Het maakt niet uit of het beeld af en toe onscherp is of het geluid niet helemaal goed is. Vloggen moet niet perfect gaan, als je jouw verhaal maar op jouw manier brengt, zodat het de mensen aanspreekt. Vloggen gaat steeds populairder worden en bedrijven beseffen dat ze deze niet zomaar kunnen laten voorbij gaan. Vloggend personeel wordt dé contenttrend van 2018.

Voordelen

Vloggen levert heel wat voordelen op. Je kan je als bedrijf profileren en een gezicht geven. Wanneer je gaat vloggen spreek je je doelgroep persoonlijk aan en niet meer zakelijk. Deze trend kan ook je imago versterken of helemaal veranderen. Met vloggend personeel kan je potentiële werknemers aantrekken. Beginnen met vloggend personeel kan dé oplossing zijn wanneer je met personeelstekort, imagoprobleem of met een moeilijk te bereiken doelgroep zit.

Jongeren

Vloggend personeel vind je vandaag de dag alleen op Youtube, maar deze trend zal binnenkort ook op Facebook, Snapchat en Instagram Stories worden gebruikt. Vandaag de dag is het lastig om het jonger doelgroep te bereiken. Deze doelgroep maakt vooral gebruik van deze kanalen. Met deze kanalen wordt het makkelijker om een dialoog met hen aan te gaan. Vlogs op Youtube duren altijd iets langer en blijven ook langer bestaan dan Snapchat -en Instagram Stories, maar met Instagram kan je het nog anders aanpakken. Deze video’s duren maar 15 seconden, dus je hoeft geen tijd te steken in het monteren van de video. Je kan je creativiteit ook de vrije loop laten gaan door er leuke stickers, emoticons en hashtags bij te gebruiken.

Werkgevers

Voor de werkgevers is het natuurlijk ook heel belangrijk dat ze meegaan met de trends. Als bedrijf is het belangrijk dat je laat zien wie je bent én dat het een fantastische plek is om te werken. Via vloggend personeel kunnen bedrijven hun verhaal vertellen over de organisatie zelf, product(en)/dienstverlening, hoe dat een normale werkdag eruit ziet en in wat voor team ze werken. In plaats van gebruik te maken van een vacature tekst kan je een video aanbieden aan je potentiële werknemers. Deze manier is veel persoonlijker en laat de potentiële werknemer achter de schermen kijken van het bedrijf. Employer branding zal binnenkort de wereld veroveren.

Op het internet heb ik een aantal vlogs gevonden van politiemensen of personeel uit de zorgsector die zich al gewaagd hebben aan de trend. Het is enorm interessant om te weten hoe hun takenpakket en de sfeer op de werkvloer eruit ziet. Advies dat ik kan geven aan bedrijven is dat ze deze trend zeker niet mogen negeren. Het is een trend waar ze alleen maar voordelen uit kunnen halen.

Wat vind jij van de nieuwe trend?