Fashionique by Laura

Laura Bulzariello
Laura Bulzariello

Fashionique by Laura is een webshop van Laura Bulzariello, oud-studente van de opleiding Communicatiemanagement. Ze is een jonge dame met pit. In haar webshop biedt ze betaalbare kledij, make-up en accessoires aan.

Laura heeft een passie. Ze wil de vrouw nog meer zelfvertrouwen. Dat doet ze met een mooie kledingcollectie én met persoonlijke diensten in styling en make-up aan. Zo kan je bij haar terecht voor onder andere stijladvies, garderobeplanning en persoonlijk make-upadvies.

Wie is Laura? Wat drijft je?

Laura Bulzariello: “Ik omschrijf mezelf graag als een goedlachs en optimistisch persoon, die niet bang is van risico's nemen. Ik geloof dat je alles kan realiseren of bereiken in je leven, zolang je er maar hard voor werkt, het met passie doet en dat je keuzes durft maken. Als ik dit zelf niet had gedaan, stond ik vandaag niet waar ik nu sta. Mijn motto: 'Life isn't perfect, but your outfit can be.' Het kan niet altijd rozengeur en maneschijn zijn, maar een mooie outfit waarin je jezelf goed en zelfverzekerd voelt kan op een mindere dag al een wereld van verschil maken!”

Je hebt communicatiemanagement gestudeerd, met als afstudeerrichting Public Relations. Was dit de geknipte richting voor jou?

Laura Bulzariello: “Van mijn opleiding heb ik nog geen seconde spijt. Het heeft me al een heel eind op weg geholpen om mijn webshop op te starten. Natuurlijk is het noodzakelijk om mij steeds bij te scholen via workshops, blogs of boeken om op de hoogte te blijven van de laatste trends en veranderingen op het gebied van social media en digital marketing.”

Je gaf al styling- en make-upadvies. Daarna begon je je eigen webshop. Een gedurfde stap, hoe verliep dat?

Webshop Fashionique
Webshop Fashionique

Laura Bulzariello: “Van kleins af aan ben ik al bezig met mode, make-up en alles wat erbij komt kijken. Ik hou ervan om vrouwen persoonlijk advies te geven en hen hiermee meer zelfvertrouwen te geven. De droom om een webshop te starten, had ik al enkele jaren, om die reden koos ik ook voor de richting Communicatiemanagement, die me hier zeker bij heeft geholpen om mijn webshop uiteindelijk op te starten.”

Laura Bulzariello: “Nadat ik was afgestudeerd had ik een eerste job als communicatiemedewerker bij een farmaceutisch bedrijf. Niet meteen mijn droomjob, maar ik was alvast héél blij dat ik meteen een goede job had gevonden. Na twee maanden dood ongelukkig achter een bureau te zitten, heb ik dus mijn hart gevolgd en gezegd: 'Neen, dit wil ik absoluut niet heel mijn leven doen!'. Dan heb ik naar een part time job gezocht, zodat ik alvast kon starten in bijberoep. Ik werkte voor mezelf een klein businessplan uit. In april 2016 werd mijn webshop en eerste verkoop dus een feit. Toen mijn webshop een ‘boost’ kreeg, waardoor de combinatie met mijn werk vrijwel onmogelijk werd, besloot ik om me volledig te focussen op mijn webshop. Een keuze waar ik nog geen dag spijt van heb!

“Om nu een online winkel te combineren met persoonlijk advies is voor mij een droom die uitkomt. Alles wat erbij komt kijken van collecties aankopen, fotograferen, nieuwsbrieven uitwerken, klantenservice tot pakketjes maken, is super leuk om te doen!”

Als webshop wil je natuurlijk bekendheid creëren. Hoe maak je reclame?

Laura Bulzariello: “Social media zoals Facebook en Instagram zijn onmisbaar voor mij. Ik maak vooral op deze twee kanalen veel 'reclame'. Ik werk vaak met bloggers of promoters, deze geven mijn webshop vaak een enorme boost. Ik probeer alles ook zo persoonlijk mogelijk aan te pakken om een 'gevoel' te creëren bij de consument, waardoor ze mij ook leren kennen en persoonlijk betrokken zijn bij mijn collecties en bij de webshop. Mijn doel is om zeker nog te groeien en meer bekendheid te creëren. Helaas is er al zo een 'overload' aan webshops waardoor het steeds een enorme uitdaging blijft om je te onderscheiden van de concurrent.”

Laura Bulzariello
Laura Bulzariello

Je hebt recent ook een pop-up store geopend. Zijn er nog toekomstplannen?

Laura Bulzariello: “Hoe leuk het pop-up verhaal ook was, ik heb niet meteen plannen voor een fysieke winkel. Dit is een bewuste keuze. Ik ben iemand die dagelijks veel variatie en uitdaging nodig heeft, anders raak ik snel verveeld. Daarnaast is het beheren van een webshop én fysieke winkel bijna onmogelijk om alleen te doen en zou ik dus meteen met werknemers moeten beginnen. Zolang ik alles nog zelf kan doen, wil ik dit graag zo houden. (Ik heb het moeilijk met werk uit handen te geven denk ik, haha ;).

“Ik heb nog heel veel plannen voor de toekomst. Eerst en vooral wil ik nog groeien en me ook meer richten op de Nederlandse markt, omdat webshops in Nederland heel hip zijn. Daarnaast ben ik bezig met het verder inrichten van mijn eigen showroom en make-uprooom, hier kan ik perfect mijn klanten of partners ontvangen of ladiesnights organiseren. Verder heb ik ook plannen om een eigen kledinglabel onder de naam Fashionique uit te brengen. To be continued… ;-)

This article was originally published on comma