Haal meer uit je videoboodschap

Video is razend populair. Op elke site/applicatie staan filmpjes voor jou klaar. Maar hoe val je nu als merk op tussen deze overload aan videoboodschappen? Ontdek hier enkele gouden tips en laat jouw boodschap eruit springen.

Een overload aan video's

Facebook > YouTube

Zit jouw doelgroep op Facebook? Plaats dan jouw video op Facebook zonder een YouTube-link te gebruiken. Facebook houdt namelijk rekening met de interesses en behoeftes van de mensen. Wie jouw pagina veel bezoekt, ziet meer updates. Wie vaker reageert op video’s, krijgt meer video’s te zien. Facebook houdt ook rekening met het aantal likes en de reacties. Facebook laat dus advertenties zien die aansluiten bij de interesses van de mensen. Zo krijg je puur maatwerk! Bij YouTube worden mensen vaak verplicht om een advertentie te bekijken alvorens ze de video kunnen bekijken die ze echt willen zien. Het is dus veel te opdringerig en zo gaat de boodschap verloren.

Video op maat

De consumenten geven zelf aan of ze berichten willen ontvangen. Je moet dus content publiceren die voor hen relevant is, afwisselend met commerciële posts. Zo krijg je dus video op maat. In plaats van de hele massa te willen aanspreken, moet je je richten op een kleinere niche. Dit zorgt voor meer conversie. Met andere woorden: dit kan klanten aanzetten tot het kopen van jouw product of dienst, inschrijven voor een nieuwsbrief, contact opnemen met jouw bedrijf…

Van reclamespot naar kortfilm

Er vindt een verschuiving plaats van televisie naar online video. Hierdoor worden online video’s weer iets langer. Merken kunnen dus een soort van ‘kortfilm’ op het web plaatsen als een cadeau voor de trouwe klanten. De reclame van Primus ‘Free Spirits’ is een goed voorbeeld. De reclamespot duurt 2,5 minuut en gaat over Angelo en zijn passie voor het maken van surfborden. Hij maakt mensen blij met iets wat hij graag doet. En eindigt de video met de woorden ‘passie is de key tot alles’. Bij deze mooi quote komt het merk ‘Primus Haacht’ tevoorschijn. Op zich hebben surfborden niets te maken met een brouwerij maar hun boodschap is hetzelfde namelijk ‘passie leidt tot succes’. Dit onthoudt de consument. Primus vertelt zijn boodschap op een zeer interessante manier en onderscheidt zich hiermee van andere brands.

Primus Free Spirits, het verhaal van Angelo.

Wat mag dat kosten?

Een video maken is goedkoper dan vroeger! Om de kosten te drukken, werken merken samen voor het realiseren van een video. Een verkoper van tuinhuisjes kan bijvoorbeeld samenwerken met een tuinbouwbedrijf. Dit is een win-winsituatie. Inspelen op de videohype wordt dus voor meer bedrijven haalbaar.

Als communicatiestudente ben ik er absoluut van overtuigd dat video beter werkt dan tekst. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Bovendien wordt het web alsmaar drukker. Daarom moet je ervoor zorgen dat men alleen jouw boodschap onthoudt. De kunst is dus om persoonlijke, onderscheidende video’s te maken die je aanbiedt op verschillende social media.

This article was originally published on comma