Jannick Warnier: student, DJ en producer

by Herve Van de Weyer
by Herve Van de Weyer

All-in one Jannick Warnier, beter bekend als Kijumba en Dwaler, won in december 2015 DJ Mania. Sindsdien gaat alles een versnelling hoger voor deze jonge Techno- en house-dj en -producer.

Hoe ziet een dag in het leven van Jannick Warnier eruit?

Jannick Warnier: “Op een schooldag, sta ik op en ga ik naar school. Op school werk ik aan taken en ga ik naar de les. Als ik thuis kom dan werk ik die taken nog af en als ik klaar ben begin ik met producen, wat soms tot in de vroege uurtjes kan doorgaan. Tijdens het producen neem ik ook pauzes waarin ik op sociale media mijn profielen Kijumba en Dwaler beheer.”

Je draaide al geregeld voor je deelname aan DJ Mania. Hoe heeft het winnen van die wedstrijd je carrière als dj beïnvloed?

Jannick Warnier: “Het is een hele fijne ervaring geweest. Het heeft uiteraard als een enorme carrièreboost gefungeerd. Hierdoor heb ik de laatste jaren bijvoorbeeld boekingen gekregen voor Extrema Outdoor, Forty Five, 45 Fest, ModFest, Release Festival, Club Sondag, Labyrint open en last but not least Labyrint Club.”

Hoe zie je jezelf, DJ of producer?

Jannick Warnier: “Uhmm, dat kan ik eigenlijk niet beslissen. Het is zo verschillend. Als dj moet je nadenken wat het publiek wil horen en dat spelen, terwijl je als producer moet zoeken wat jij graag hoort en wat je zelf wil maken.”

Jannick Warnier als dj Kijumba. — by Maxime Doucet
Jannick Warnier als dj Kijumba. — by Maxime Doucet

Dus als je moest kiezen tussen DJ en producer wat zou je dan kiezen?

Jannick Warnier: “Producen, zonder twijfel.”

Hoe is het leven als producer sinds DJ Mania?

Jannick Warnier: “Het staat niet stil. Het is ook nooit de bedoeling geweest om mijn passie als producer weg te laten voor te draaien op feestjes. Het is wel een hele erkenning om zo’n wedstrijd te winnen maar daarom ga ik niet zomaar mijn passie laten vallen. Het wedstrijdgeld heeft me wel goed geholpen om mijn studio uit te breiden.”

Heb je nog andere muziek gerichte activiteiten buiten producen en draaien?

Jannick Warnier: “Ja, eigenlijk wel. Ik geef DJ-lessen aan 12- tot 16-jarigen. Deze lessen zijn georganiseerd door Villa Basta uit Hasselt. De lessen zijn voor beginnende dj’s alsook gevorderden.”

Hoe bevallen die lessen?

Jannick Warnier: “Het is niet altijd makkelijk maar wel heel leuk en het is cool om deze jongeren te zien evolueren en hun eigen stijl aan de technieken te laten toepassen.”

Komen er nog nieuwe projecten aan?

Jannick Warnier: “Ja, ik ben momenteel bezig met een tweede dj-naam “Dwaler” de techno variant van Kijumba. Hier begin ik 2 februari al onmiddellijk mee op Platform in de Forty Five. Ook ben ik bezig met Pelace wordt op termijn een live project maar daar kan ik nog niets meer over verklappen.”

Wat zijn de acts die je het meest zijn bijgebleven?

by Herve Van de Weyer
by Herve Van de Weyer

Jannick Warnier: “De meest memorabele gig was het voorprogramma spelen van de wereldbekende Stephan Bodzin in de Labyrinth Club een van mijn mooiste herinneringen tot nu toe. Dit allemaal komt ook door de setting omdat het geluidsysteem van Labyrinth club fenomenaal goed is en het volk geweldig mee gaat met de beat.”

En met welke Dj’s wil je nog graag het podium delen?

Jannick Warnier: “Ik zou heel graag met De sluwe vos en Bicep het podium delen. Hun muziek past naar mijn mening heel goed bij de mijne. Het zijn dj’s waar ik echt naar opkijk.”

Zijn er bepaalde gigs waar je extra naar uitkijkt?

Jannick Warnier: “Platform, omdat dit de eerste keer zal zijn dat ik optreed met mijn nieuw concept Dwaler de techno variant van Kijumba. Allemaal komen dus!”

This article was originally published on comma