Top 5 picknick plekjes in Leuven

In plaats van met vrienden op restaurant te gaan, kost samen een picknick doen je minder tijd én veel minder geld. Bovendien kan je een fris luchtje scheppen, wat met deze hittegolf zeker welkom is! Alles wat je moet doen is wat lekker eten en een fles van je favoriete wijn in een picknickmand (of winkeltas) gooien om vervolgens een picknickdekentje uit te rollen op één van deze prachtige Leuvense picknick plekjes! Smullen maar!

Kruidtuin

Een beetje buiten het historische centrum gelegen maar toch op niet meer dan 10 minuten wandelen van de Grote Markt, is dit een echte must see. De Kruidtuin wordt prachtig onderhouden, haar serre en idyllische fruittuin zijn zeker het ontdekken waard en bovendien heeft de Kruidtuin talrijke picknickfaciliteiten! Het is er heerlijk picknicken tussen de kleurrijke bloemenweelde. Een leuke mix van Leuvenaren en toeristen zorgt ervoor dat je hier ook fijn mensen kan kijken.

Kruidtuin Leuven

Keizersberg

Op de Keizersberg woonden vroeger de legendarische hertogen van Brabant en Keizer Karel in een inmiddels verdwenen burcht, wat van de plek met haar prachtig klooster een van de historisch waardevolste plekken in Leuven maakt. Leuvense locals kennen de groene zone rond de Keizersberg uiteraard als hun broekzak. Ze komen hier op zonnige dagen heerlijk wandelen, zonnen en uiteraard ook picknicken. De Keizersberg wordt immers omringd door een prachtige groene tuin. De rust en het adembenemende uitzicht op de ondergaande zon doen mij steeds weer terug de berg opgaan!

Abdij Keizersberg

Abdij van Park

Abdij van Park is niet alleen mijn favoriete loopplek, je kan er ook heerlijk picknicken. Deze groene long met haar statige norbertijenabdij en historische bijgebouwtjes, landerijen, dreven, vijvers en weiden zorgt voor een prachtig zicht! Vooral aan de vijver is het leuk zitten en af en toe komen er zelfs eendjes langs gewaggeld.

Abdij van 't Park

Provinciaal Domein

Het Provinciaal Domein in Kessel-Lo is een geliefde plek bij mooi weer. Dit omwille van haar openluchtzwembad, de grote vijver waar je heerlijk kan waterfietsen en de speeltuin waar je kroost heerlijk kan ravotten. Terwijl jij languit van je picknick in het gras geniet, klimmen en klauteren je kinderen op de speeltuigen, heerlijk toch!

Provinciaal Domein Kessel-Lo

Dijleterrassen

Op de Dijleterrassen aan het Klaverpark is het heerlijk aan het water zitten. Het originele Dijletheater bestaat uit houten bankjes die tot aan het waterpeil doorlopen, ideaal voor een picknick aan het water. Ook het zwevende zonneterras geeft een prachtig zicht over het water. De Dijleterrassen zijn een rustig plekje waar je de laatste zon kan meepikken en eens die achter de huizen gezakt is, kan je na je heerlijke picknick gewoon verhuizen naar de Oude Markt die maar een boogscheut verder ligt.

by erik0.wordpress.com
by erik0.wordpress.com
Picknick Bar Stan

P.S. Geen zin om zelf voor de picknick te zorgen? Dan heeft Bar Stan de oplossing. Aangezien ze geen terras hebben, bieden ze hun klanten een Picknickmand aan waar ze lekkers en een picknickdekentje instoppen. Zo kan je toch in de zon van Stan’s lekkernijen genieten, op het romantische Consciencepleintje.

This article was originally published on iloveleuven