Realityreeks Spoed UZ Leuven, vanaf maandag op één

‘Spoed 24/7’ zal de nieuwe docureeks op Eén heten en zal zich afspelen op de spoedafdeling van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven. “Nog nooit was reality zó echt”, zeggen de makers van de nieuwe reeks. Vanaf maandag 29 augustus kunnen we daar zelf over oordelen want dan gaat de reeks op Eén in première om 20u40.

Spoed 24/7

De nieuwe reeks wil niet de zoveelste ziekenhuisreeks in het rijtje zijn, maar wil een onthullende blik achter de schermen geven. Anders dan bij het VIER-programma Topdokters zal bij Spoed 24/7 de patiënt centraal staan. Er werd pas gefilmd na toestemming van de patiënt of diens familie en zo werden er een honderdtal cases werd onder de loep genomen. Achteraf konden de gefilmde patiënten hun verhaal bekijken en mochten ze zelf beslissen of ze het al dan niet wilden laten uitzenden.

Respect voor de patiënten en verzorgers komt gedurende de hele reeks dus duidelijk naar voren. Het personeel van het UZ Leuven is blij met de reeks die de realiteit van hun werk in beeld brengt, met de lach en de traan, het slagen maar ook het falen, het troosten van de familie, …

Spoed 24/7

Maar ook de kleine kantjes van de mensen komen in Spoed 24/7 af en toe bovendrijven. Zo is er de kleinzerige puber die denkt dat hij gaat sterven nadat zijn schouder bij het voetballen uit de kom is geschoten, en zijn frustraties op zijn erg begripvolle mama uitwerkt. Ook is er de jongeman die door een arts gewaarschuwd werd voor hartproblemen en in één adem daarbij vertelt dat hij maar liefst twee pakjes sigaretten per dag rookt. Wanneer die laatste er bij het achteraf-interview veel gezonder uitziet en trots verklaart dat hij niet meer rookt, is dat kleine kantje al snel vergeten en krijgt de reeks een ‘educatieve en inspirerende twist’.

Bron: Het Nieuwsblad

This article was originally published on iloveleuven