Lopen in Leuven

Met de Leuven Night Run in het vooruitzicht, is het weer volop tijd om te gaan lopen. Lopen in een stad vind ik persoonlijk niet zo tof. Gelukkig zijn er in Leuven heel wat groen plekjes en pistes waar het lekker lopen is. Hier zijn mijn favoriete loopplekjes.

In Leuven zie je af en toe weleens een jogger voorbijkomen, vooral nu het mooi weer is en de zon volop schijnt. Trek jij ook, als een echte diehard, bijna dagelijks je loopschoenen aan? Of ben je eerder een prille jogger die zijn goede voornemens nog moet waarmaken? In ieder geval, je waagt je aan een loopje, maar waar ga je dan lopen? Ik loop het liefst niet met mijn rood hoofd door het stadscentrum en kies dus resoluut voor lopen in het groen, op een niet te harde ondergrond.

running shoe

Classics: de Vaart en Sportkot

De Vaart en de Finse piste aan het sportkot waren vroeger mijn eerste keuze. De Vaart op en af lopen is supermakkelijk, rechttoe rechtaan. En aan het sportkot vind je een voldoende grote ronde voor beginners. Hier zijn natuurlijk veel andere joggers aan het lopen wat mij persoonlijk altijd motiveert om toch wat langer vol te houden. Sporten tussen een massa sportievelingen geeft je toch echt wel een extra push!

Mooiste looppark: het Heuvelhof

Ook de Finse piste in het Heuvelhofpark in Kessel-Lo vond ik super. Dit idyllische park heeft een piste van exact een kilometer lang, die helemaal langs de buitenrand van het park werd aangelegd. Ondanks dat de ronde redelijk kort is, kom je onderweg veel variatie tegen: groene grasveldjes, stukjes bos, het oude gemeentehuis, het prachtig gerenoveerde koetshuis, … Hier vind ik het dus absoluut niet erg om een paar rondjes te maken. Als de houtkrullen je wat te zwaar worden, kan je bovendien nog altijd op de onverharde paden in het park of zelfs gewoon op het gras lopen.

by ivw
by ivw

In de natuur: Heverlee Bos en Abdij van het Park

Maar eens je wat meer uithouding gekweekt hebt en langere afstanden kan lopen, is de pret van kleine rondjes lopen er ook af. Daarom ging ik het wat verder zoeken, in Heverlee bijvoorbeeld. Als je overdag gaat lopen is Heverlee Bos de ideale plek, ’s avonds in het donker zou ik het bos achterwege laten. Met de schaduw van de vele hoge bomen is het hier op een zonnige dag toch nog lekker koel waardoor het heel aangenaam lopen is.

Ook de omgeving rond Abdij van het Park vind ik een leuke loopplek. Het is een erg mooie natuurlijke omgeving en de Abdij en haar bijgebouwen zorgen voor een mooi plaatje. Een rondje rond de vijvers en dan door de velden terug naar de Abdij. Hier kom je ongetwijfeld andere lopers tegen, altijd leuk.

Abdij van Park

Variatie: Provinciaal Domein

Een andere leuke plek waar je altijd wel andere joggers tegen het lijf loopt, is het Provinciaal Domein in Kessel-Lo. Prachtig onderhouden paden, vijvers en sportveldjes zorgen voor een heel aangename loopomgeving. Vooral ’s zomers kan het er overdag mede door de speeltuin en het openluchtzwembad druk zijn en is het soms moeilijk lopen tussen rondrennende kinderen en slenterende oudjes. Wanneer je er ’s avonds gaat lopen is het er wel altijd aangenaam.

Provinciaal Domein Kessel-Lo

Dit zijn mijn favoriete loopplekjes, wat zijn die van jou?

Laat het ons weten in de comments.

This article was originally published on iloveleuven