Legendarische Café Sport weer open

Café Sport op het Martelarenplein is een echte legende in het Leuvense cafélandschap. Met de heropening van gisteravond heeft het volkscafé een nieuw hoofdstuk ingeluid. Het café kreeg nieuwe eigenaars en werd in een nieuw kleedje gestoken. Gisteren opende Café Sport weer de deuren, en jullie waren talrijk aanwezig!

by John Law
by John Law

Café Sport zette gisteren na twee maanden renovatie en ‘hard labeur’ onder massale belangstelling weer de deuren open. Het legendarische volkscafé bestaat al 70 jaar en de vorige cafébaas Maurice Vanderauwera was een echt begrip in de Leuvense horeca scene. Na twintig jaar dienst geeft Vanderauwera nu de fakkel over aan een trio, Sonia Gasparini, Mike Naert en Bjorn ‘El Toro’ Ruytinx.

De nieuwe cafébazen staken het café in een nieuw modern kleedje zonder de nostalgie uit het oog te verliezen. “Bijzonder geslaagd,” klonk het alvast bij de vaste klanten en ook Vanderauwera kon het nieuwe interieur goed smaken. Ook burgemeester Tobback is blij dat de sfeer en het karakter van de oude Sport behouden bleef.

De burgemeester kreeg ook de eer om de allereerste pint in het vernieuwde Café Sport te tappen. En na die eerste pint stond de tapkraan niet meer stil. Er kwamen gisteren maar liefst een kleine duizend mensen over de vloer. Zowel vaste klanten, die afscheid kwamen nemen van Maurice als cafébaas, als nieuwe klanten die nieuwsgierig waren naar het nieuwe interieur.

This article was originally published on iloveleuven