Koffiebars met een twist - #3 Barbóék

Lekker ontspannen met een tas straffe koffie en een straf verhaal, dat is waar het bij Barbóék allemaal om draait. Deze koffiebar dubbelt immers als hippe boekhandel; in hun groot pand in de rustige Schrijnmakersstraat gaan cultuur en gezelligheid moeiteloos hand in hand.

Boekenkasten en tafeltjes/stoelen/zetels staan hier gewoon willekeurig door mekaar, waardoor je het gevoel krijgt in iemand zijn gezellige woonkamer te vertoeven. In Barbóék staat zelfs een grote werktafel waar studenten naar hartenlust kunnen studeren en werkende mensen in alle rust op hun laptop kunnen tokkelen. Iedereen is er welkom om door de boeken te komen snuisteren en koffie te komen drinken, al dan niet vergezeld van een stukje gebak.

Bijna wekelijks organiseert Barbóék in haar salon boekvoorstellingen, leesclubs, (literaire) debatten, … Bij Dag van de Poezië ben ik er ook eens gaan kijken, de ideale plek om wat prachtig gebrachte gedichten mee te pikken. En bij mooi weer kan je op de patio of op het terras op de kasseien terecht. Altijd gezelligheid troef bij Barbóék!

BArboek Leuven
This article was originally published on iloveleuven