Koffiebars met een twist - #3 MOK

In de Diestsestraat, schuin tegenover mijn oud kot ligt MOK. Catchy naam en origineel concept, ik ging er dus graag eens binnen. MOK is zowel een koffiebranderij, een koffiebar als een koffieshop. Hier krijg je niet alleen een kop verse koffie voorgeschoteld, maar ook heel wat koffiekennis.

Verse warme dranken op basis van seizoensgebonden koffiebonen, die in een kleine hoeveelheid gebrand worden om de MOK-klanten de beste smaak te garanderen, yes please! Door hun nauwe samenwerking met hun koffieleveranciers kan je de koffie bij MOK volledig traceren door aan de toog naar de fiches te vragen. Aan diezelfde toog is er bij MOK ook steeds plaats om met hun producten te experimenteren. Ze houden immers van nieuwe technieken, smaken, ideeën, …

Maar op de kaart vind je naast diverse soorten koffie ook voor de theeliefhebber een heel mooi assortiment. Allemaal erg lekker, en ook het gebak van de dag mag je niet aan je laten voorbijgaan! Geen koffie- of theeliefhebber? Dan kan je eens een MOK Ale proberen, ’s werelds eerste cascara-infused american ale. Cascara is de buienste schil van de koffiebes, voor de koffieleken onder ons (ikzelf incluis). Enkele Leuvense café’s bieden het MOK Ale ook aan en in heel wat horecazaken kan je door MOK gebrande koffie drinken. Iedereen lijkt de producten van MOK dus te appreciëren, zeker een adresje waar je eens langs moet gaan!

by Leuvenlicious
by Leuvenlicious
This article was originally published on iloveleuven