Ijsjes eten in Leuven

Met deze hittegolf verlang ik elke dag wel naar een fris ijsje. In Leuven is het geen probleem om een lekker smaakje te vinden. Als je je ijsje dan nog op een gezellige locatie kan opeten is het plaatje compleet. Gelukkig zijn er in Leuven heel wat ijssalons. Hier zijn mijn favorieten!

Coupe Matadi: een ijsje op de ijsjesboot

Coupe Matadi is een gezellige ijsjesboot aan de Vaartkom, een betere locatie om een ijsje te eten kan ik mij niet inbeelden. Het oude vrachtschip werd door twee architectes vakkundig tot ijssalon/architectenbureau omgebouwd.

Op het dek vind je een mooi terras, waar je aan kleurrijke picknicktafels met zicht op het water een ambachtelijk gedraaid ijsje kan likken, zalig! Het ijs bij Coupe Matadi is volledig natuurlijk, zonder smaak- of kleurstoffen. Of je nu voor Aardbei Attack, Limonia of Yoga Yogi gaat, een ijsje op de ijsjesboot zal je telkens weer super smaken! 

Coupe Matadi Leuven

Decadenza Gelateria: Italiaans ijs, geserveerd met de glimlach

Door de centrale ligging aan het Ladeuzeplein kan je bij Decadenza Gelateria weleens op een wachtrij stuiten maar het gaat wel snel vooruit. Wanneer je je ijsje in handen hebt weet je ook meteen waarom er zo'n rij stond! Zoals de naam al doet vermoeden krijg je bij Decadenza immers hele ruime porties, volgens mij zelfs de grootste in Leuven.

Roomijs, sorbet en frisco’s, Decadenza heeft het allemaal. Op woensdag en zaterdag kan je er zelfs ijs zonder gluten of eieren eten, en staat er ook suikervrij ijs en soja ijs op het menu. Zoals het een echt Italiaans ijssalon betaamt, biedt Decadenza Gelateria een ruime variatie aan smaken. Ook héél originele: zo kan je er onder meer bosvruchten-cheesecake ijs en papaya sorbet proeven, lekker zomers! Op hun Facebookpagina blijf je op de hoogte van de smaken van de dag. 

Decadenza Gelateria Leuven

't Galetje: vaste stop in de Tiensestraat 

Als ik als student ’s zomers door de drukke Tiensestraat moest, trok het kleurrijke interieur van ’t Galetje en de vrolijke rij keuvelende studenten voor de deur mij telkens weer naar daar. Enorm populair bij de Leuvense studentenbevolking, maar de grote porties tegen een lage prijs maken het aanschuiven voor een ijsje ruimschoots goed.

’t Galetje heeft een twintigtal smaken in de aanbieding, geen gebrek aan keuze dus. Hun speculaas- en tiramisu ijs zijn mijn absolute favorieten! Daarnaast heeft ‘t Galetje altijd een smaak van de week, die wat specialer is. Zo heb ik er al eens after eight ijs gegeten met munt en chocolade. Probeer jij ook graag nieuwe smaken uit? Dan ben je bij ’t Galetje aan het juiste adres!

by Vertommen
by Vertommen
This article was originally published on iloveleuven