Huiskamerfestival Do Remy creëert verbondenheid

Al ooit gehoord van Do Remy? Neen? Wel, dat kan ook niet want dit huiskamerfestival zal op 11 september haar eerste editie hebben. Dan zetten negen gezinnen de deuren van hun huiskamer open voor een intiem concert met negen muzikale talenten uit Wijgmaal.

Huiskamerconcert

Do Remy is een initiatief dat kadert in het ‘Kom Op Voor Je Wijk’-project van Stad Leuven. Met de huiskamerconcerten wil de stad verbondenheid in de wijken van Leuven creëren, buren met elkaar in contact brengen, en tegelijkertijd ook een platform/podium bieden aan lokale artiesten.

Alle Do Remy muzikanten zijn dan ook afkomstig of woonachtig te Wijgmaal, zoals Leuvense popgroep Frimout met een Wijgmaalse frontman, The Herfsts, Noémie Schellens en Kobe Baeyens, … Samen zetten ze het evenement op poten en die samenhorigheid willen ze met Do Remy ook op hun andere buren overbrengen. De toegangsprijs voor elk concert bedraagt 3 euro en kinderen tot 12 jaar mogen gratis van de muziek genieten.

Stad Leuven wil met Do Remy tevens alle inwoners van Leuven en deelgemeenten aanzetten om ook andere projectvoorstellen in te dienen die dan financieel, materieel en logistiek door de stad ondersteund kunnen worden. Op die manier raakt de Leuvense bevolking meer betrokken met mekaar wat de Stad alleen maar ten goede kan komen.

Het Do Remy-programma met bijhorende locaties vind je hier: http://www.do-remy.be/

This article was originally published on iloveleuven