Autovrije Zondag vol activiteiten

Zondag wordt Leuven naar jaarlijkse gewoonte weer een dagje autovrij. Het is natuurlijk aangenaam vertoeven in zo’n autoluwe binnenstad maar ook de vele activiteiten maken van Autovrije Zondag een dag om naar uit te kijken en dé perfecte manier om de zomer feestelijk af te sluiten.

Op 28 augustus krijgen inwoners, bezoekers, voetgangers en fietsers in Leuven vrij spel. Op het programma: mooi weer en bijna 100 activiteiten die georganiseerd worden door een recordaantal verenigingen. Je zal je op Autovrije Zondag in Leuven dus zeker niet vervelen! 8 pleinen en tal van Leuvense straten vormen het decor voor meer dan 80 (!) activiteiten.

Autovrije Zondag

Workshops, concerten, een weggeefplein, maar ook sport op het Martelarenplein, snuisteren in de Bondgenotenlaan, en lekker eten op het foodtruckfestival in Park Den Bruul. De schepen van Leefmilieu testte alvast het slacklinen uit en maakte een ritje op een Semko Wheel. Ridouani vertelt hierbij dat ook het wandelen van het ene naar het andere plein geen saaie bedoening zal zijn want enkele herders met een kudde schapen zal je over de Bondgenotenlaan begeleiden!

Hoewel er vele activiteiten zijn, blijft de kernboodschap ‘Leuven zonder wagens’ toch centraal staan. Ook na Autovrije Zondag wordt die lijn doorgetrokken met het nieuwe verkeerscirculatieplan dat Leuven voor fietsers en voetgangers toegankelijker en veiliger moet maken, een stad met minder doorgaand verkeer dus. Leuven Klimaatneutraal 2030 is op de Autovrije Zondag uiteraard ook van de partij en organiseert op het Rector De Somerplein een heuse reuzenpicknick met een streepje muziek. Allen daarheen!

Meer info: www.leuven.be/leuvenautovrij

http://www.leuvenklimaatneutraal.be/activiteiten/autovrije-zondag

This article was originally published on iloveleuven