Influencermarketing by Social Snowballs

Als zaakvoerders van communicatiebureau Excpliciet kregen ze te vaak de vraag naar influencers. Dat is dan ook de reden waarom drie maanden geleden Social Snowballs in het leven werd geroepen. Jan Martens en Maarten Princen hebben nu 1 missie: influencermarketing toegankelijker maken. Vrijdag 8 december gaven ze hun kick-off event. Ik was er bij en God, wat was ik blij.

by Marie Rommes
by Marie Rommes

Who the ‘snow’ is Social Snowballs?

Social Snowballs is een online influencerplatform. Als influencer kan je jezelf registreren voor 50 euro per jaar. Als bedrijf kan je gratis influencers selecteren en contacteren. Er is geen tussenpersoon nodig. Je spreekt samen de voorwaarden af. En voila. Zo gaat de (sneeuw)bal aan het rollen.

Why though?

De klanten van Jan en Maarten spraken hen te vaak aan over influencermarketing. Ze merkten ook dat bedrijven onzeker zijn om de eerste stap te zetten om een influencer aan te spreken. Met Social Snowballs willen zij de drempel verlagen. Daarnaast willen ze zo ook van de baan vegen dat influencermarketing enkel voor grote bedrijven werkt. Ze laten zien dat er voor kleinere bedrijven ook een toekomst in zit.

Social snowlab #1

“Vandaag zijn we trots en heten we jullie van harte welkom op ons eerste influencerevent: Social Snowlab #1. We nemen jullie mee in de influencerwereld. En dat doen we niet zomaar. We starten met een duo van formaat.”

Daar heeft hij gelijk in. Ze hadden niemand minder dan de 2 dames van Totally Two te pakken gekregen. Zij hebben samen ondertussen al meer dan een miljoen volgers hebben op Instagram. 6 jaar geleden ontdekten Céline en Talisa Instagram. Ze begonnen samen een account. Na een tijdje begonnen mensen hen leuk te vinden. Ze kregen veel likes en volgers. Toen ze 10.000 volgers hadden begonnen ze het serieuzer te nemen. De eerste aanraking met een bedrijf kwam toen ze aan 100.000 volgers zaten. Een bedrijf dat telefoonhoesjes maakte sprak hen aan. “Willen jullie er een aantal hebben in ruil voor een foto op Instagram?” Ze konden het niet geloven. Al snel volgden andere bedrijven die met de 2 wilde samenwerken. Na 3 jaar vroegen ze een statuut aan om zelfstandigen te worden. Ze gingen in zee met een productiehuis. Dat liep na enige tijd mis. Ze mochten niet meer doen wat ze wouden. Hen werd voorgesteld om afslankingspillen te promoten maar dat wouden ze niet. Daar geven ze ook meteen hun grootste les mee. Als je je ergens niet comfortabel bij voelt. Doe het niet. Als influencer moet je jezelf blijven. Ondertussen zijn de 2 zo populair dat ze hun eigen boek schreven. Hier beantwoorden ze alle vragen van hun volgers. Daar bovenop hebben ze nu ook hun eigen succesvolle webshop. Als je denkt dat ze het hoog in hun bol hebben gekregen. Nee hoor. Ze beantwoorden zelf nog elke dag hun eigen mails. En dat zijn er veel.

by Marie Rommes
by Marie Rommes

Na een vragenronde kwam de tweede spreker aan de beurt: Wesley Nuelens. Een huwelijksfotograaf in bijberoep. Hij kwam uitleggen wat de kracht is achter een goede foto. Essentieel want laten we eerlijk zijn. Je Instagramaccount is niet veel waard zonder goede foto’s. Hij vraagt ons het meest essentiële element van een geslaagde foto. Storytelling, juist. Op een huwelijk is hij van ’s morgens vroeg tot 2 uur ’s nachts. De volgende dag heeft hij meer dan 600 beelden om de beste uit te kiezen. De beste zijn deze die iemand die niet aanwezig was op het huwelijk toch hetzelfde verhaal en gevoel krijgt als iemand die er wel was. Dan beantwoordt hij de vraag waar we allemaal op zitten te wachten. Hoe neem je nu een perfecte foto? Hij begint dat we waarschijnlijk denken dat de camera het belangrijkste is. Dat is niet waar, de camera is slechts 10% waard. De locatie 30% en het licht 60%. Als je foto niet de juiste belichting heeft, vergeet het dan maar. Handige tip voor de narcisten onder ons: op de 2e eerste en laatste uren van de dag heb je altijd mooie beelden.

Een mooie quote om het spreekuur af te sluiten. Nadien veranderde de avond in een netwerkevent. Enkele brands hadden zich opgesteld in de zaal. Hopend dat ze er een inlfuencer konden strikken. Ikzelf ben ook vrij actief op Instagram maar influencen? Dat laat ik toch nog even links liggen.

This article was originally published on comma