Team Cyclis en LRM trekken samen de sprint aan

LRM investeert €250.000 in Team Cyclis BikeVille

Fietsleasing is in opmars. Steeds meer bedrijven zetten in op duurzame mobiliteit en stellen fietsen op een fiscaalvriendelijke manier ter beschikking van hun medewerkers.

Team Cyclis is als leasemaatschappij voor fietsen in volle expansie. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM, die eerder al een KlimOp-lening verstrekte van 75 000 EUR, zorgt nu met een investering van 250 000 EUR voor extra jus om de groei van deze fietsleasings-pionier te ondersteunen.

Duurzame mobiliteit is een topic dat steeds meer aandacht krijgt, ook vanwege de overheid. Het segment van de E-bikes is het snelst groeiende segment in de fietsindustrie. Deze high-end fietsen zorgen ervoor dat een verplaatsing met de fiets meer en meer een alternatief kan zijn voor een verplaatsing met de wagen. E-bikes laten toe om vlot en niet gehinderd door files op de bestemming te geraken zonder helemaal bezweet te zijn. Nochtans zijn dit soort fietsen vrij duur. Team Cyclis speelt hier op in door fietsen op een fiscaalvriendelijke manier tegen een maandelijkse vergoeding ter beschikking te stellen. Werknemers van bedrijven kunnen op die manier tot 50% besparen ten opzichte van de gewone aankoop van een fiets. Naast elektrische fietsen biedt Team Cyclis ook gewone stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes, … aan. Op het einde van het leasingcontract heeft de werknemer/werkgever de optie om de fiets over te kopen aan de restwaarde.

Team Cyclis
Team Cyclis

This article was originally published on limburgstartup