4-6 mei: X-Festival: Stad van de Toekomst

Limburg Startup en X-Festival gaan nauw samenwerken

X–Festival is een jaarlijks cross–disciplinair, visionair, inspirerend en stimulerend ideeënfestival op het kruispunt van wetenschap, technologie en kunst met het oog op een creatieve en duurzame toekomst.

X-Festival: 4 tem 6 mei 2017 Oude Gevangenis Hasselt
X-Festival: 4 tem 6 mei 2017 Oude Gevangenis Hasselt

X–Festival wil verschillende werelden samenbrengen, innovatie stimuleren via cross–overs, nieuwe grenzen en horizonten exploreren en een Big–Bang zijn voor reflectie en actie. Essentieel voor het DNA van X–Festival zijn de ruimte voor kritische vraagstelling en debat en de ambitie om verder te reiken dan de vrijblijvendheid door het aanzetten en uitdagen tot creatieve actie.

X–Festival 2017 is er voor studenten, onderzoekers uit verschillende disciplines, beleidsmakers, architecten, kunstenaars, designers, ondernemers, pers en het brede publiek die geïnspireerd willen worden en de toekomst op een creatieve en out–of–the–box manier vorm willen geven.

Voor de editie 2017 ligt de focus op de thema’s ‘Solar City’ en ‘Smart (eco–)city of the future’. Hoe ziet de stad van de toekomst er uit? Welke (cross–over) ideeën van vandaag leiden tot de start–ups van morgen? Hoe kunnen we creatiever omgaan met de energie van de zon? Hoe kan kruisbestuiving van verschillende disciplines de stad groener en slimmer maken?

Praktische info:

4-6 mei - vrije toegang, enkel hier even inschrijven.

Het volledige programma vind je hier

This article was originally published on limburgstartup