“Ze zeggen wel Bridezillas, maar het zouden eigenlijk Mamazillas moeten zijn.”

Fonkell logo — by Lisa Van Hove
Fonkell logo — by Lisa Van Hove

Lees het interview met de jonge en dynamische Babette van der Kar die haar droom waarmaakt als wedding- en eventplanner met het oprichten van Fonkell. Kom te weten hoe zij niet zomaar ‘feestjes’ organiseert, maar dromen componeert en het hoofd koel houdt wanneer de anderen de bomen door het bos niet meer zien.

Wanneer heb je besloten om wedding- en eventplanner te worden?

Babette: “Na mijn studies ben ik bij Kasteel de Hoogenweerth in Maastricht begonnen en hier heb ik tal van huwelijken georganiseerd. Ik had de kriebels meteen te pakken. Het is super speciaal om aan zo een mooie dag te mogen deelnemen. Het is een evenement waar de liefde van afstraalt”

Hoe ben je van startend bedrijfje uitgegroeid tot een succesvol bureau?

Babette: “Eerst heb ik voor grotere evenementenlocaties gewerkt zoals bij Kasteel de Hoogenweerth en Domein De Barrier in Houthalen. Maar hier bleef het altijd zeer beperkt in mogelijkheden, omdat je vasthangt aan eenzelfde locatie en vele regels. Bij een huwelijk is het belangrijker dat het zich afstemt op het koppel en niet alleen op het geld dat je er kan uithalen. Met die insteek ben ik er aan begonnen, het stoorde me dat ik weinig vrijheid kreeg. Ik wil mensen meer kunnen bieden. Ik ben ook niet iemand die graag luistert naar iemand anders zijn regeltjes, ik maak liever zelf mijn eigen regels.”

Werk je alleen of staat er nog een team achter jou?

Babette: “Momenteel werk ik nog alleen, maar werk natuurlijk met een heel aantal vaste partners samen. Voor de marketing heb ik wel iemand apart in dienst. Ik heb iemand die de bloemstukken voor mij maakt of de tafels dekt. Ik coördineer deze verschillende instanties zodat alles goed verloopt. Ik vind het ook belangrijk dat ik een klik met de klanten heb en zij ook met mij. Ik wil uiteindelijk ook volledig zelfstandig worden en mensen mee opleren die dezelfde passie als mij delen. Het is voor mij ook belangrijk dat ze even enthousiast zijn als mij over fonkel en dan wil ik hen zeker opleiden om te slagen. Het kriebelt al wel om een team te kunnen samenstellen en op te leiden.”

Buiten het plannen van een trouw organiseer je ook nog privé-, kinderfeestjes en babyborrels. Is er iets dat je liever organiseert of zijn ze voor jou allemaal even leuk?

Babette: “Trouwen heb ik vaker gedaan en dat blijft ook super speciaal. Normaal doe je dat ook maar één keer. Het is ook mooi wanneer ik iemand zijn trouw heb geregeld ik daarna ook mag instaan voor de babyborrel en de kinderfeestjes zoals de communie, verjaardagen. Wanneer één van de grootouders 60 wordt en een groot feest wil geven, kan ik hun hier ook bij helpen. Dit is ook de reden dat ik uitgebreid ben. Zo kan ik een leven lang helpen met de mooiste belevingen en feesten.”

Quote Babette van der Kar
Quote Babette van der Kar

Hoe ga je te werk bij het plannen van een huwelijk?

Babette: “Nadat een koppel een aanvraag verstuurd, bel ik hen zelf even op of stuur ik ze een email met de drempelprijzen. Daarna spreek ik met de mensen thuis of op een andere locatie af om te kijken wat ze willen. Het belangrijkste is ook dat er vanaf het eerste moment een klik is met de klant, want je moet een jaar lang intensief samenwerken. Vanaf dan hou ik nog contact om alle grote dingen te bespreken en details te regelen. Het belangrijkste is dat het bruidspaar weet hoeveel gasten ze willen uitnodigen. Op het aantal gasten stemmen we dan de locatie af. Op de locatie kijken we naar de catering en inkleding en zo heeft alles verband met elkaar.

Wanneer het huwelijk één keer voorbij is spreek ik ook nog af met het koppel om te luisteren hoe zij het ervaren hebben en wat zij er van vonden. Ik ben van mening dat feedback het mooiste is dat je kan krijgen van mensen om te kunnen blijven groeien.”

Ben je heel de dag bezig met Fonkell?

Babette: “Ik heb ook nog een vaste job, dus ik ben vooral ‘s avonds en in het weekend bezig met Fonkell. Mensen kunnen altijd bij mij terecht, daarom heb ik ook geen openingsuren. Ik schik mij naar de klant en probeer voor hen tijd te maken wanneer het hen past. Het is ook belangrijk dat een bruid met problemen mij altijd kan bellen en niet hoeft te wachten tot de volgende dag. Bijna alle avonden ben ik bezig voor Fonkell, maar dit is mijn passie en dus geen straf om er na mijn vaste job mee bezig te zijn.”

Wat is het beste moment van het organiseren van een evenement?

Babette: “Het moment dat de gasten binnen komen en alles voor de eerste keer zien of wanneer het bruidskoppel de zaal ziet en gelukkige is. De fonkel in mensen hun ogen zien. Vandaar komt de naam en dat is ook de reden dat ik het graag doe. Ik wil dat iedereen die fonkel kan krijgen op zijn speciale dag.”

Loopt het soms al wel eens fout?

Babette: “Er loopt altijd wel iets fout, maar het is de kunst van een goede weddingplanner om te zorgen dat het bruidspaar en de gasten niets merken. Je moet achter de schermen inspelen op de onverwachte omstandigheden. Je mag nooit paniek uitstralen dat er iets misgaat en je moet altijd professioneel blijven.”

Heb je zoals ze in films altijd laten zien al eens te maken gehad met een Bridezilla of is dit een fictief gegeven?

Babette: “Meestal zijn het de mama’s die het ergste zijn. Ze zeggen wel Bridezillas, maar het zouden eigenlijk MamaZillas moeten zijn. Ik denk wel dat het normaal is dat mensen wat gestrest zijn bij een trouw. Er komt heel veel bij kijken en je wilt dat die dag perfect is. Je kijkt er een jaar naar uit en stelt je verwachtingen hoog. Enkele weken voor de trouw worden de bruiden wel extra prikkelbaar. Maar echte extreme Bridezillas heb ik nog nooit gehad. Er zijn natuurlijk mensen die meer eisen hebben als andere, maar dit zie ik eerder als een uitdaging dan een obstakel.”

Als laatste vraag: zijn er ook mensen die aan jou vragen om een huwelijk buiten België te organiseren?

Babette: “Ja die mogelijkheid is er zeker. Ik heb al een trouw in de Malediven georganiseerd en aanvragen gehad voor Italië. Je moet ook meer tijd besten om alles op en top te krijgen in het buitenland. Je moet op de locatie zelf gaan kijken, de catering daar organiseren, vervoer regelen en eventuele overnachting voorzien. Dit is ook iets wat nog op mijn to do lijstje staat om een aantal vaste locatie in het buitenland te vinden waar ik mee kan samenwerken. Maar alles op zijn tijd.”