Google Home, het allesomvattende apparaat?

Ken je het gevoel dat je iets vergeten bent, maar je echt geen enkel idee hebt wat het zou kunnen zijn? Zou ik ooit een autobiografie schrijven, dan zou dat de inhoud van mijn boek zijn. Ik ben iemand die alles opschrijft, maar dan in haar agenda vergeet te kijken. Oeps! Toch is er misschien goed nieuws voor mensen zoals ik: Google Home.

Slim ding

Het is een klein, maar slim apparaatje dat je in huis plaatst. Het geeft een antwoord op al je vragen. Je wilt weten of het vandaag dan toch eindelijk zal regenen? Google Home vertelt het je. Schrik om in de file terecht te komen? Geen zorgen, Google Home weet waar de files zijn en geeft dit aan. Vergeten om boodschappen te doen, maar je hebt geen idee of de supermarkt nog open is? Google Home zoekt dit wel even voor je op. Gemakkelijk, toch?

by Käthe Wallenta
by Käthe Wallenta

Functies, functies, functies

Google Home heeft ook nog veel andere interessante kenmerken. Je kan het apparaatje vragen stellen en het kan ook moppen vertellen. Er zouden nu meer dan 100 miljoen vragen in het systeem zitten. En op 100 miljoen vragen hebben ze dus ook een antwoord.

Was het dat? Nee hoor, Google Home heeft nog meer verrassingen. Een kort overzicht van enkele interessante functies:

  • Vluchtinformatie
  • Koken (recepten + instructies)
  • Rekenmachine
  • Woordenboek
  • Spelletjes
  • Gratis bellen

Als je een vlucht moet halen of er vertraging is van jouw vlucht, dan laat Google Home iets weten. Je ontvangt e-mails met nuttige vluchtinformatie. Indien je geen inspiratie hebt om iets te koken, helpt het apparaat je met het zoeken naar recepten en dicteert het de instructies luidop. Hulp nodig bij het oplossen van moeilijke wiskundige formules? Vraag het even aan je Google Home device. Als je niet weet hoe je dat ene woord moet spellen, kijk dan eens naar de woordenboekfunctie. Zin in wat ontspanning? Google Home biedt ook spelletjes aan. Gratis bellen? Ja, dat lees je goed. Dit geldt voor privé- en bedrijfsnummers, maar enkel als je ingelogd bent op het internet.

by Käthe Wallenta
by Käthe Wallenta

Google Home Mini

Er is nu ook een Google Home Mini verkrijgbaar, deze heeft dezelfde snufjes als de gewone Google Home, maar is ontwikkeld in een compacter formaat.

Einde van de smartphone?

Technologie is mooi, maar het wordt steeds mooier. Zo heeft deze Google Home vernieuwende kenmerken. Het geeft zoveel informatie dat andere apparaten onnodig lijken, zeker thuis. Maar is dit het enige device dat je nodig hebt vanaf nu? Misschien nog net niet. Het kan veel, maar dit gaat vaak samen met andere apparaten. Zo kan je bijvoorbeeld de TV of smartphone connecteren, wat dus betekent dat je deze nog wel effectief nodig hebt.

Voor vergeetachtige mensen is dit apparaat handig zodat je ’s morgens weet dat je echt niets vergeten bent en het laat je toe iets luier te zijn eens je terug thuis komt. Houd er wel rekening mee dat je alle andere slimme apparaten nog steeds even goed kunt gebruiken.

This article was originally published on comma