Weet jij waar je écht vandaan komt?

Al het nieuws gaat erover: IS, Donald Trump’s inreisverbod, de Brexit,… Met enkele klikken op onze smartphone lezen we tonnen slecht nieuws. Hoe verschillend we zijn van elkaar op basis van geloof, geslacht, denkwijze en-zo-voort. Individualisme en diversiteit zijn diep geworteld in ons huidig bestaan. Als gepassioneerd reiziger kon de alternatieve aanpak van de online vluchtenvergelijker @Momondo mij niet ontgaan. Reden genoeg om het bedrijf eens van dichter bij te bekijken! Wat is er dan zo speciaal aan Momodo? Dit bedrijf kijkt (net als ik) heel anders naar onze individualistische samenleving.

Wat als we nu meer met elkaar gemeen hebben dan we denken ?

Met deze vraag in het achterhoofd ontstond de online vluchtenvergelijker Momondo. Met een passie voor reizen en een liefde voor de wereld ga ik steeds opzoek naar het onbekende. Tijdens mijn zoektocht naar meer informatie over mijn volgende bestemming botste ik op de DNA Journey campaign. Momondo zette bovenstaande vraag om in hét antwoord.

Het bedrijf ondervroeg 67 mensen van over de hele wereld over hun nationaliteit. Hierna vroeg men aan elke deelnemer om een DNA test af te leggen. Hun statement? Bewezen! Na de test bleek dat elke kanditaat roots heeft in verschillende landen, en een puur ras dus niet bestaat. Zo ben je bijvoorbeeld nooit 100% Belg. Maar 30% Belg, 10% Ier, 16% Italiaan, en ga zo maar door.

Reizen VS vertrouwen

Meid, houdt je beide voeten op de grond, je bent echt een dromer, je bent veel te goed gelovig. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van uitspraken van mijn vrienden en familie. Toeval? Blijkbaar niet! Momondo deed namelijk ook onderzoek naar het verband tussen reizen en vertrouwen. De resultaten ? Verrassend overeenstemmend met mijn visie over de wereld!

Verbluffende resultaten:

  • 61% gelooft dat er minder intolerantie zou zijn als mensen meer zouden reizen
  • 76% zegt dat reizen ervoor zorgt dat ze positiever staan ten opzichte van diversiteit
  • 75% zegt een positiever te hebben van mensen met andere nationaliteiten door te reizen

De remedie tegen ons individueel, vaak te negatief bestaan? REIZEN! Doe eens gek en sta open voor verandering, iets nieuw, iets anders. Kijk doorheen de negatieve media posts en ga vooral zelf op avontuur! Zo ga ik zelf door het leven onder het motto: het zijn de kleine dingen in het leven die het verschil maken. (O ja ook dat heerlijk stukje ananas op een snikhete zomerdag!)

Breek de regels

Iedereen kent ze wel, die enkele basisregels die ingedrild worden. Let op voor vreemden, geef niet teveel van jezelf prijs, stop je neus niet in andermans zaken. Klinkt dit je bekend in de oren? Natuurlijk heeft de Deense vluchtenvergelijker hier ook enkele tegenhangers. De wereld ligt aan jouw voeten en met deze vijf tips stel je jezelf er helemaal voor open.

  1. Stel jezelf bloot
  2. Praat met vreemden
  3. Zeg JA
  4. Wees nieuwsgierig
  5. Deel je ervaring

Opvallend anders!

Moraal van dit hele Momondo verhaal? Ze doen het opvallend anders! Als we denken aan reizen denken we vaak meteen aan luxe, rust en een overvloed aan drank en eten. Bijna alle reisbureau’s en vergelijkingswebsites adverteren deze kerngevoelens naar de consument. Mijn conclusie? Kijk naar het groter geheel! Want het geheel is meer dan de som van delen.

This article was originally published on comma