Authentieke communicatie komt sterker over

Ex-parel Wouter Tuybens uit de opleiding Communicatiemanagement legt zijn visie op de communicatiewereld voor ons bloot.

Wouter Tuybens en Julia Kaminska  — by Julia Kaminska
Wouter Tuybens en Julia Kaminska  — by Julia Kaminska

Wouter, je bent in juni 2018 pas afgestudeerd van onze Hogeschool PXL, kun je ons vertellen wat het belangrijkste is dat je in deze drie jaar hebt geleerd?

Wouter Tuybens: “Ik heb geleerd dat het heel belangrijk is om je eigen persoonlijkheid te leggen in je communicatie. Net als in de lessen van meneer Roes waar dat je een kader krijgt waarbinnen je jouw eigen zin mag doen, geldt dit ook in het echte leven. Je werkt voor een bedrijf dat een bepaalde communicatiestijl hanteert, waardoor je zelf in een bepaalde richting wordt geduwd. Omdat authentieke communicatie altijd veel sterker overkomt, is het belangrijk om binnen deze communicatiestijl jouw eigen persoonlijke touch te leggen. Op deze manier merkt de lezer dat de tekst geschreven is door een mens en niet door een bedrijf.”

Hoe zouden de mensen uit jouw naaste omgeving je beschrijven op vlak van communicatie?

Wouter Tuybens: “Eerst en vooral zouden ze zeggen dat ik veel gebruik maak van beeldspraak, zelf vind ik dit een goede vorm van communicatie. Hiernaast hoor ik sommigen zeggen dat ik te veel aan clichés hang. Ik vergelijk een cliché altijd met een logo. Het is een herkenningspunt voor de mensen. Als mensen een cliché zien in een tekst dan denken ze ‘hey, dat ken ik’ en zijn ze sneller geneigd verder te lezen. Herve zal dit zeker en vast aangehaald hebben in een van zijn lessen over direct mailing, waarin hij zegt dat je een aantal herkenningspunten in je mail moet steken zoals een naam, logo, etc. Dit zijn ankerpunten en daarom denk ik dat een cliché ook zo kan werken.

Benje het eens met de stelling dat geïntegreerde communicatie een must is?

Wouter Tuybens: “Ja! Zoals ik net zei: mensen willen altijd een herkenningspunt hebben. Neem nu het merk Bicky van Bicky Burger als voorbeeld. Bicky staat erom bekend dat het tot op het randje gaat en heel los is in haar communicatie op social media. Stel je nu voor dat je op de website van Bicky komt en deze heel saai en zakelijk is. Dit is een conflict en dat werkt niet bij de mensen. Als ik het kantoor van Bicky zou willen bezoeken, dan zou ik het nog logischer vinden dat de werknemers daar in een Borat pakje rondlopen dan in een kostuum. Je wilt consistentie en uniformiteit in je communicatie hebben, zonder dat het eenheidsworst wordt. Het antwoord op de vraag is dus ‘ja’ geïntegreerde communicatie is een must!”

by Julia Kaminska
by Julia Kaminska

Wat is jouw visie als pas afgestudeerde op de communicatie van nu en de toekomst?

Wouter Tuybens: “Ik denk dat communicatie nog niet relevant genoeg is. Het probleem is dat mensen zelf niet weten wat ze willen. Iedereen wil meer relevantie in communicatie en vooral in reclame, maar niemand wil zijn privacy opofferen. Je kan geen relevantie bieden als je niet weet naar wie je iets zendt.

“Een sterk probleem hierbij is AdBlocker. Mensen willen van brands horen, maar hebben ‘schrik’ voor advertenties. Als je relevante, goede en leuke advertenties wil, dan moet je jezelf ook durven openstellen voor deze advertenties en dus ook je AdBlocker uitzetten. Ik denk dat communicatie zeker en vast nog relevanter kan worden, maar als bedrijf alleen kun je er niet geraken. De maatschappij moet daar een beetje in meedragen en met de nieuwe generatie die wat meer vertrouwd is met technologie, zal dit ook wel komen.”

Wat zijn jouw vooruitzichten betreffende je carrière?

Wouter Tuybens:“Als je jong bent en je weinig ervaring hebt, weet je nog niet echt wat je graag doet en als je jouw blik niet openhoudt dan ga je overal in vastroesten. Het feit dat ik nog zo jong ben en dat ik in een business zit die zo snel verandert, denk ik dat het belangrijk is om je blik open te houden. Het is een levensstijl die je overal op moet toepassen. Wie weet welke gekke beslissing ik morgen neem omdat iemand mij heeft overtuigd met een leuke pitch of omdat ik een of andere nieuwe tool uitprobeer waar ik een community voor zoek en daar mensen leer kennen.”

Tot slot, heb je nog leuke tips voor onze communicatiestudenten?

Doe een keer zot

WouterTuybens: “Doe een keer zot! Je moet echt geen schrik hebben om een keer zot te doen, want een mens is lang niet altijd serieus. Dus als je met mensen als mens wil communiceren, moet je gek durven doen. Zeker bij Herve.”