Patrick Mathei de communicatiemotor van het Gallo-Romeins Museum.

by Schutz Jordy
by Schutz Jordy

Patrick Mathei is communicatieverantwoordelijke van het Gallo-Romeins Museum. In dit korte interview lees je wat zijn taken zijn en hoe hij deze vervult samen met de rest van zijn carrière.

Meneer Mathei, welke opleiding heeft u gevolgd en hebt u nog ergens anders gewerkt naast het GRM?

Ik heb eigenlijk in de vroegere PHL marketing gestudeerd. Daarnaast heb ik ook nog avondschool boekhouden hier in Tongeren gevolgd. Vroeger noemde men dat “graduaat” dus ik ben eigenlijk tweevoudig graduaat. Voor het museum heb ik enkele kleine jobs gedaan. Ik werk nu al 23 jaar in het Gallo-Romeins Museum. Hier ben ik verantwoordelijk voor de promotie van de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen en alle andere activiteiten.

Hoe bent u eigenlijk in het museum terechtgekomen?

Er waren examens uitgeschreven vanuit het provinciebestuur Limburg ,het is een beetje ingewikkeld. Het huidige museum bestaat van 2009, daarvoor hebben we nog een museum gehad in 1994. Toen zijn er examens uitgeschreven en ik heb het beste resultaat behaald. Zo ben ik in het museum terechtgekomen. Ook omdat ze toen een graduaat marketing/communicatie vroegen.

Doet u ook nog iets anders buiten in het museum werken of hebt u nog andere taken/jobs?

Ik heb nooit in bijberoep gewerkt omdat ik al genoeg werk heb met het museum.

Wat houdt uw werk voor het museum allemaal in?

Ik hou mij bezig met de website, de Facebookpagina, enfin het digitale. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de communicatie die door heel het museum loopt. We werken ook veel met persberichten, de pers is heel belangrijk voor ons. Maar ook betaalde communicatie, dit gaat van advertenties in tijdschriften en kranten tot TV spots, radio-spots, nieuwsbrieven en allerhande folders. Wij bestrijken eigenlijk het hele gamma van de communicatie. Wat ik ook doe, is het ondersteunen van onze evenementen.

We hebben ook altijd samengewerkt met een communicatiebureau, zij doen het uitvoerende werk voor ons. Momenteel is dit “Hands” maar in het verleden hebben we ook samengewerkt met “Impuls”, toch twee bekende communicatiebureaus in Limburg.

Ik heb vernomen dat het museum onlangs overgeschakeld is van provincie- naar stadsbestuur. Heeft dit invloed op uw job?

Er is eigenlijk niet zoveel veranderd omdat we eigenlijk altijd al goed met de stad samengewerkt hebben. We hebben nu een andere werkgever maar voor de rest gaat er eigenlijk bijna niets veranderen.

Hoe vindt u dat het GRM zich onderscheidt van andere musea?

Ik denk dat wij enorm inzetten op het feit dat wij een levend museum zijn, een museum waar iets te beleven valt. Wij willen zeker geen stoffig museum zijn. We hebben een hele goede educatieve werking, tijdens elke vakantieperiode organiseren we activiteiten voor kinderen. We trekken ook heel veel publiek met onze tentoonstellingen, daar hoort bijvoorbeeld ook een audioguide bij. Wij organiseren ook vaak evenementen zoals bij de tentoonstelling Vikingen! een Vikingfestival en bij de tentoonstelling Timeless Beauty een beautyweekend, events waarbij we altijd heel wat bezoekers aantrekken. Altijd fijn om te organiseren en iets wat andere musea niet snel zouden doen. Dat is eigenlijk wat ons onderscheidt, onze publiekswerkingen en omdat we gaan voor een levendig museum.

Zijn er ook dingen verbonden aan uw job die u niet zo graag doet?

Het administratieve werk, ik hou me liever bezig met de praktische kant. Maar dit is iets wat bij elke job terugkomt en daar kan je niet omheen. Het voordeel aan mijn job is dat er veel variatie is, Facebook, de pers, media, events. Het is een diverse job eigenlijk. Het is misschien net daarom dat ik al zo lang in het museum werk. Ik denk dat ik één van de weinige communicatiemensen ben die toen ik begon nog altijd deze job uitoefent.

Denkt u dat dit de job is die u tot aan uw pensioen zal uitoefenen?

Zeg nooit nooit, ik denk dat ik dit zal blijven doen. Moest ik een uitzonderlijke aanbieding krijgen, dan wil ik er wel over nadenken.