Geroosterde venkel met trostomaatjes en tijm

Geroosterde venkel met trostomaatjes en tijm — by Ine Jacobs
Geroosterde venkel met trostomaatjes en tijm — by Ine Jacobs

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 4 takken middelgrote troskersttomaten
  • olijfolie, peper, zout en tijm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak de venkelknollen schoon. Snijd bovenaan het groen eraf en houd het opzij voor de afwerking. Snijd ½ cm van de onderkant. Haal het buitenste blad eraf als het beschadigd of vuil is.

Snijd de knollen in plakken van ongeveer 1 cm. De steelaanzet mag je eraan laten, dat houdt de bladeren samen. Wrijf ze goed in met olijfolie en leg ze in een vuurvaste ovenschaal. Kruid ze met de tijm, het zout en de peper en zet de schaal 40 minuten in de oven.

Halveer de tomaatjes maar laat de steeltjes eraan, deze zorgen voor extra aroma tijdens het bakken. Kruid ze eveneens met flink wat gedroogde tijm en een beetje zout en peper. Giet er een beetje olijfolie over. Let erop dat ook de tijm onder de olie zit. Leg de tomaatjes de laatste 15 minuten van de gaartijd tussen de venkel.

Werk de schotel af met plukjes groen van de venkel en serveer onmiddellijk. Deze schotel is ideaal om te serveren als warme groenten bij een barbecue.

Nog op zoek naar enkele bbq-ideetjes? Kijk dan even tussen deze gerechtjes of neem een kijkje onder de rubriek 'Bijgerechten':

- Receptje naar een idee van Pascale Naessens-

This article was originally published on cuisinevous