Regenbooghuis Limburg organiseert literaire lunch met Isabelle van Ewijk

Op zondag 17 december zal in Regenbooghuis Limburg tussen 11 en 13 uur een literaire lunch plaatsvinden. Schrijfster Isabelle van Ewijk zal een tafel van een twintigtal gasten toespreken. Het doel is om een gezellig samenzijn te creëren waarbij iedereen vrijuit kan praten over het verwezenlijken en beleven van een boek.

by Inke Gieghase
by Inke Gieghase

Van Ewijk heeft al drie romans op haar palmares staan. Met debuutroman ‘Verlost’ wist ze de lezer helemaal in te pakken met een aangrijpend liefdesverhaal. Hoofdpersonage Henri geniet van het leven. Ze heeft een boeiende job en woont in een heerlijk huis met haar grote liefde Tara. Maar dan duikt een onverwachte speler op die haar geluk doet wankelen: Tes, uit heimwee teruggekeerd uit Frankrijk, brengt Tara het hoofd op hol. Elk voor zich moeten ze leren omgaan met de veranderingen en een nieuw evenwicht zien te vinden.

Het vervolg ‘Verder’ ontroert nog meer. Als Marijn overlijdt blijft de zachtmoedige Tes alleen achter, zonder de vrouw die zeventien jaar lang haar geliefde en haar eigenzinnige gids was. Beste vriendin Judith, die Tes regelmatig een spiegel voorhoudt, is haar enige houvast. Na twee jaar van rouw pakt Tes de draad weer op. Terwijl haar leven in een stroomversnelling terechtkomt, begint ze haar relatie met Marijn met andere ogen te zien. Ze beseft dat ze te beschermd is geweest en de leiding gemakzuchtig uit handen heeft gegeven.

Van Ewijk sluit de trilogie af met ‘Verpand’. Het is in dit boek duidelijk tijd voor wat passie in het leven van Henri. Na een receptie op het werk kan ze zich niet bedwingen. Ze volgt een fascinerende vrouw en filmt met haar telefoon hoe die een vluggertje heeft met een man op een verlaten terrein. Wanneer korte tijd later blijkt dat ze rechtstreeks met deze vrouw zal moeten samenwerken, verliest Henri haar onverstoorbaarheid. Haar argeloze daad zet een reeks gebeurtenissen in gang waar ze niet langer vat op heeft. En niet alleen het filmpje maar ook de schaduwen uit het verleden lijken een hypotheek te leggen op haar toekomst.

Drie boeken waar je jouw slaap voor laat. En tijdens een boeiend gesprek met de schrijfster kan je ook genieten van een heerlijke vegetarische lunch. Het scheppen van een open sfeer en het lekker eten staan centraal. De locatie, Regenbooghuis Limburg, stelt zich al jaren op als een open huis waar iedereen welkom is. Verschillende holebi- en transgenderverenigingen hebben hier hun thuishaven. Een ideale plek voor een open-minded gesprek dus.

Meer info over de schrijfster kan je vinden op haar website.

Je kan je nog altijd inschrijven voor dit evenement. Alle details kan je vinden op de Facebookpagina.