Adverteren op Tinder, voor een échte relatie tussen bedrijf en publiek

Tinder, we kennen het allemaal. Velen onder ons gebruiken de app om de verveling weg te swipen, om nieuwe mensen te leren kennen of om een wilde nacht te beleven. De populaire datingapp telt wereldwijd ongeveer 10 miljoen gebruikers. Sinds kort kan je ook adverteren op Tinder. Maar hoe kunnen bedrijven Tinder implementeren in hun communicatiestrategie? Met andere woorden: adverteren op Tinder, hoe doe je dat?

Tinder: ook voor jouw bedrijf.
Tinder: ook voor jouw bedrijf.

Adverteren op Tinder

Adverteren op Facebook of Instagram is passé. Wie echt wil opvallen kiest beter voor alternatieve sociale media om te adverteren, zoals Tinder. De advertenties op Tinder zijn gelijkaardig met die op Facebook; ze zijn gebaseerd op je online zoekgedrag. Een voorbeeld: je bent al even op zoek naar een hostel in Rome. Je krijgt een advertentie van Generator hostels in Rome te zien op Tinder. Onder de foto staat een knop met ‘nu boeken’; wanneer je op de knop (of op de foto) klikt, kom je uit op de pagina van Generator hostels Rome en kan je een kamer boeken. De kans is groot dat je deze advertentie dan ook al bent tegengekomen op Facebook. De implementatie van Tinder lijkt momenteel eerder op een copy-paste van de Facebookadvertenties dan op een doordachte strategie, deels omdat je Facebookaccount gekoppeld is aan dat van Tinder.

Een advertentie op Tinder van Generator Hostel Rome
Een advertentie op Tinder van Generator Hostel Rome

Adverteren op Tinder biedt kansen

Het swipe-principe van ‘like’ of ‘nope’ is een interessant concept voor adverteerders, omdat er een duidelijke respons komt van de gebruikers. Door het naar rechts (like) of naar links (nope) swipen krijg je als adverteerder een beeld van de interesses van de gebruiker. De adverteerder weet op die manier welke content relevant is voor welke gebruiker. Wanneer je een account aanmaakt op Tinder geef je je geslacht, leeftijd en locatie in. Wanneer je dan de advertentie ‘liket’ of niet, krijgt de adverteerder een duidelijk beeld van welke personen de advertentie interessant vinden, op basis van demografische en geografische gegevens.

Tips om met Tinder aan de slag te gaan:

1. Maak gebruik van de locatie. De app werkt enkel wanneer je je locatie aanzet; dat biedt dan weer kansen voor lokale cafés en restaurants. Zij kunnen op die manier mensen in de buurt ‘verleiden’.

2. Implementeer Tinder als een apart medium met een eigen doelgroep, strategie en content

3. Doe doelgroeponderzoek; ga na of het voor jouw bedrijf interessant is om hierin te investeren. Zit jouw doelgroep op Tinder? Hoeveel tijd spenderen ze per dag gemiddeld op Tinder?

4. Verleid de gebruikers. Dit kan met een tekst of afbeelding die aanspreekt.

Enkele voorbeelden

Bedrijven op zoek naar werknemers:

Voorbeelden van bedrijven die via advertenties op Tinder op zoek gaan naar nieuwe werknemers.
Voorbeelden van bedrijven die via advertenties op Tinder op zoek gaan naar nieuwe werknemers.

Promoties / wedstrijden:

Voorbeelden van bedrijven die promoties en wedstrijden promoten via advertenties op Tinder.
Voorbeelden van bedrijven die promoties en wedstrijden promoten via advertenties op Tinder.

Opendeurdagen / openlesweken / infodagen:

Voorbeelden van bedrijven die via advertenties op Tinder opendeur- en openlesdagen promoten.
Voorbeelden van bedrijven die via advertenties op Tinder opendeur- en openlesdagen promoten.

Kortom; adverteren op Tinder biedt kansen, maar zit momenteel nog in zijn kinderschoenen. Hoog tijd dus om hier als bedrijf bij stil te staan en creatief mee om te gaan.