Snapchat, which story is yours?

Wie kent het niet, Snapchat, een van de meest gebruikte sociale media van dit het moment. Iedereen heeft de applicatie tegenwoordig wel op zijn smartphone staan, om zo leuke foto’s snel en eenvoudig met vrienden te delen. Maar hoe gaan bedrijven en andere influencers of zelfs concurrenten om met het groeiende succes van dit sociaal medium?

Once upon a time

snapchat

De applicatie verscheen in september 2011, toen een aantal studenten van de Stanford-universiteit in Californië op het idee kwamen om de camera opnieuw uit te vinden. Zij zagen het als een mogelijkheid om de manier waarop mensen leven en communiceren drastisch te verbeteren. Volgens hen is Snapchat een product dat mensen de gelegenheid geeft om zichzelf uit te drukken, om in het moment te leven en om samen met vrienden plezier te maken. Maar tegenwoordig is deze applicatie uitgegroeid tot veel meer dan een simpele camera. Het is een manier om jouw verhaal te vertellen, jouw leven te delen met vrienden of zelfs mensen van over de hele wereld.

Influencers and their story

Ook tal van bekende bloggers is het succes van Snapchat niet ontgaan. Bloggen is een manier om jezelf uit te drukken, om andere mensen te inspireren en hoe kan dit beter dan met ‘Snapchat Stories’. Via deze module is het uiterst makkelijk om snel beelden te maken, vlug een tekstje erbij te schrijven en het de wereld in te sturen. Zo is het mogelijk om een heel verhaal met beelden te vertellen dat mensen via een simpele druk op de knop te zien krijgen. Matthias Geerts, een bekende Lifestyle- en modeblogger van Antwerpen gebruikt dit medium dagelijks. Via deze applicatie deelt hij foto’s van zijn dagelijkse outfits, bezigheden maar ook van verscheidene evenementen die hij bijwoont. Volgens Matthias is het de ideale manier om mensen mee te laten genieten van zijn leven en meer betrokkenheid te creëren bij zijn volgers. Hij vindt ‘Snapchat Stories’ de ideale manier om evenementen te promoten.

Matthias Geerts

Coporate Snapchat

Het fenomeen ‘Snapchat Stories’ ontgaat ook de bedrijfswereld niet. Veel bedrijven willen graag een graantje meepikken. Daarom creëren zij een eigen Snapchat account, om zo de consument nog meer te betrekken bij hun merk, hun bedrijf. Een voorbeeld hiervan is het merk ‘Kapten & son’ . Dit bedrijf is sinds enkele maanden actief op Snapchat en hun account krijgt steeds meer volgers. Zij posten bijna dagelijks filmpjes over hoe er aan toegaat binnen het bedrijf. Ook maken zij gebruik van verscheidene bekende personen die voor één dag hun account overnemen. Deze personen worden dan geacht de horloges te dragen en ze regelmatig in beeld te laten komen terwijl zij hun dagelijkse bezigheden filmen. Via het gebruik van deze inspirerende personen hoopt het bedrijf haar volgers te blijven boeien. Maar niet enkel bekende personen mogen het account overnemen ook simpele werknemers krijgen de kans om één dag het account te gebruiken.

Instagram Stories

snapchat versus instagram

Afgelopen zomer lanceerde Instagram de applicatie ‘Instagram Stories’, een soort van kopie van de kernessentie van Snapchat. Met deze nieuwe feature is het mogelijk om korte momenten volledig te personaliseren met foto’s en video’s en ze te delen met je volgers. De verhalen verdwijnen uiteindelijk na 24 uur. Volgens verscheidene digital experts is dit een regelrechte aanval op het succesverhaal van Snapchat. Zoals gedacht blijft het alsmaar stijgende succes van Snapchat andere concurrenten de ogen uit steken. De battle Snapchat vs. Instagram Stories, wie zal hem winnen?

who's winning?
This article was originally published on comma