TIM VERVOORT: Van Hasselt-Nieuws tot app Party Locator

Hallo Lieve vrienden, Hasselt is niet alleen rijk aan streekproducten zoals speculaas en jenever, maar ook aan creatieve jonge mensen. Afgelopen dinsdag had ik een leuke babbel en een heerlijke ‘King Crunch’ in KingKong Coffee met een van Hasseltse bijzondere talenten. Hij maakt websites, hij filmt, hij fotografeert en nog cooler, hij maakt toffe apps waarmee we elke dag mogen feesten! ;-) Hij is Tim Vervoort! Hasselt is een beetje mijn stad!

Tim Vervoort&nbsp;&mdash;&nbsp;by <a href='https://www.smallteaser.com/user/gamaputra' class='captionLink'>Gama Putra</a>
Tim Vervoort — by Gama Putra

Eerste test camera (Kolenspoor As)
Eerste test camera (Kolenspoor As)
Cocktail Cultuur (CC Hasselt).
Cocktail Cultuur (CC Hasselt).

Tim is geboren en getogen in Hasselt. Momenteel studeert hij informatica aan de UHasselt. “Ja…. Hasselt is een beetje mijn stad!” zegt hij met trots. Naast zijn studie werkt hij ook in de informaticasector. “Wat ik voornamelijk doe, is websites en applicaties maken en anderzijds ook filmen, fotografie, de media. Maar ook mensen helpen met computerproblemen. Ik maak promotiefilmpjes voor Hasseltse bedrijven en langspeelfilm als hobby maar ook als opdracht”, vertelt Tim. Van een van de films waar hij aan meewerkte ging de opbrengst naar Kom op tegen Kanker. Binnenkort komt een nieuwe film uit die in Portugal gemaakt is samen met een filmschool. “Het is een beetje psychologische horror (lacht)”.

Autarkia (Portugal)
Autarkia (Portugal)

Van kinds af aan wil ik weten hoe dat het werkt

“Het is eigenlijk heel raar, in de lagere school moest ik totaal niets van computers weten. Iedereen had toen in het laatste jaar al een e-mailadres, maar ik moest dat niet hebben. Op den duur heb ik dat toch maar aangemaakt. Omdat het moest. Mijn vader, die muziek speelt, vroeg: ‘Hebben wij een website nodig?’ En ik dan via een online platform heb ik een website gemaakt. Ik vond het wel interessant. Dat was in 2011!” Tim heeft zichzelf aangeleerd hoe hij zijn website moest maken. Hij heeft al snel zijn eerste opdracht aangenomen om voor een dansschool een website te maken. En het viel in de smaak. Via mond-tot-mondreclame is zijn naam rondgegaan. Hij kan meer en meer websites maken. “Zo is de site Hasselt-Nieuws.be ontstaan. Dat is eigenlijk bijna hetzelfde concept als I love Hasselt. In 2013, ben ik de dag na mijn verjaardag begonnen. Dan ben ik verder gegaan met een applicatie voor de buurtbewoners over wat er in Hasselt te doen is”, vertelt hij.

Film als homage aan Miel Cools (Stadhuis Hasselt).
Film als homage aan Miel Cools (Stadhuis Hasselt).
Filmen trouw (Brushbar Hasselt).
Filmen trouw (Brushbar Hasselt).

Zijn cadeau voor zich zelf ;-) Chique hé!
Zijn cadeau voor zich zelf ;-) Chique hé!

Over 30.000 feesten in Limburg

Party Locator is de naam van de trendy app die Tim gemaakt heeft. “Het gaat over wat er allemaal te doen is rondom Hasselt en heel Limburg eigenlijk. Ja, ik denk dat we nu over de 30.000 zitten en dat is van o.g.v. 600 organisatoren. Het idee is dat het systeem zelf gaat zoeken naar de evenementen. Zo breidt het systeem zichzelf uit. Dus het systeem gaat meer en meer evenementen opzoeken. Het gaat alleen maar groter geworden.

Party Locator App
Party Locator App

“Voor de Hasselaren zelf is het leuk. Ik krijg altijd de vraag wat er vanavond te doen is. Meestal is het antwoord dat ze het niet weten of waar is het boekske weer? Dus heb ik het maar gedigitaliseerd. Maar neem bijvoorbeeld voor de studenten die op kot zitten of de toeristen die de stad eigenlijk niet zo goed kennen, die kunnen dan dankzij deze gratis app kijken wat er nu allemaal te doen is, welke evenementen zijn er, welke horeca is er in de buurt. Zo eigenlijk de stad beter leren kennen”, legt de founder van Party Locator die nu 4.000 gebruikers heeft uit.

De app Party Locator
De app Party Locator

De app Party Locator
De app Party Locator

Lieve vrienden, we gaan zeker nog meer van Tim horen. Zijn app Party Locator gaat uitbreiden over heel Vlaanderen, en het gaat zonder reclame zijn want hij vindt het zelf vervelend. Ik was verbaast toen ik vroeg hoe oud hij eigenlijk is, en hij is nog maar 19! Da’s jong om al zoveel werk geleverd te hebben, CHAPEAU! We wensen Tim heel veel succes met zijn examen en super bedankt voor dit inspirerend verhaal. :-)

Probeer de app Party Locator: PartyLocator.be

Volg Tim: www.TimVervoort.com

Zeker downloaden :-)
Zeker downloaden :-)

This article was originally published on ilovehasselt