Met Eva Dams spelen we een museumgame, spannend ;-)

Dag lieve vrienden, twee dagen geleden ontmoette ik Eva Dams, een mooi en sympathiek meisje, in het gezellige Helabar café. Zij koos voor koffie, ik voor thee en we hadden een aangenaam gesprek. Eva studeert Culturele Studies aan de KU Leuven en is heel gepassioneerd door musea. Toen ik vroeg waar die passie vandaan kwam, vertelde ze dat haar mama schildert en dat dit haar wel beïnvloed kan hebben. Maar hoe voelt ze zich als ze in een museum is? “Ik voel me rustig, op mijn gemak, slenterend… Voor mij is het een echte ontspanning”, vertelt Eva.

Eva Dams
Eva Dams

Musea en jonge mensen, gaat dat samen?

Kennen jullie de tentoonstelling Artefact in STUK, Leuven? Eva is gids voor deze tentoonstelling. Haar favoriete Leuvense museum is het Museum M. Dankzij haar passie voor musea kreeg zij de functie van regio-coördinator binnen AmuseeVous. “Het is een organisatie die jongeren van 16-30 kennis laat maken met musea”, vertelt Eva met een `BIG smile` op haar gezicht.

Art Art what?

Eva vertelt me enthousiast over Art Art Baby: “Het is een museumgame dat zich afspeelt tijdens de KUNSTENACHT in Hasselt (do 11.05 vanaf 18u). Eerst gaan we naar de musea die op deze avond open zijn (Mode Museum, Stadmus, Literair Museum, Refugee Huis en Cultureel Centrum Hasselt). Vervolgens krijgen we leuke opdrachten (bijvoorbeeld betogen met een onbekende, een selfie maken met een kunstenaar) waarmee we punten kunnen verdienen. De winnaars van de avond worden beloond met cadeaus zoals een artwork van Kristof Luyckx!” Art Art Baby werkt samen met vrijwilligers, zoals studenten van PXL en andere scholen in Hasselt.

Lieve vrienden, zien jullie het zitten om Hasselt te ontdekken tijdens de KUNSTENNACHT? Eva garandeert sfeer en gezelligheid. Alle galerijen en musea zijn open. Ik ga! En misschien lopen we elkaar wel tegen het lijf ;-) Ik bedank Eva voor deze leuke babbel: “Chapeau voor je passie voor musea en als je met AmuseeVous iets creatiefs organiseert, laat je me dat maar weten J!”

This article was originally published on ilovehasselt