Ine, Tim en Julie: “Ben je een doctoraatsstudent? Kriebelt het om te ondernemen? Dan is Bryo voor jou!”

Dag lieve vrienden! Kriebelt het bij jullie om ondernemer te worden? Als jullie antwoord ja is, dan heb ik goed nieuws! Want speciaal voor studenten lanceert VOKA Vlaams-Brabant het nieuwe en gratis coaching programma ‘Bryo STUDENT STARTUP PROGRAM’. Het is voor studenten die dromen om ondernemer te worden. Met of zonder idee, elke student is welkom. Het is gratis met veel plussen! Plus catering, plus toffe locatie, plus toffe hosts! First come, first served.

Ine, Tim en Julie
Ine, Tim en Julie

Een warme ontvangst van Ine, Tim en Julie in het oude stadhuis

Vorige week donderdag kreeg ik een warme ontvangst van drie bijzondere mensen in een mooie ruimte van het oude stadhuis. Deze mensen, dat zijn Ine Vermeylen van ‘mijnLeuven’ en twee sympathieke medewerkers van VOKA Vlaams-Brabant: Julie Haubourdin en Tim Jaenen. Ine gaf me een rondleiding door een groot stuk van het oude stadhuis, dat de stad Leuven voorziet om de creativiteit van jonge ondernemers te ondersteunen en te stimuleren. ‘Wat een luxe’, denk ik. “Dat is ook de reden waarom we ons programma van Bryo in deze ruimte willen lanceren!” zegt Julie die sinds 1 april bij VOKA werkt.

Bryo, geen em’bryo’ maar Bright en Young Julie en Tim zijn beiden supertrots op VOKA. “VOKA is het Vlaams netwerk van ondernemingen. We kijken wat er belangrijk is binnen de ondernemingen zelf. We doen aan belangenbehartiging, aan netwerking tussen organisaties en ondernemingen en wij bieden diensten aan zoals milieuadvies”, legt Tim uit, die psycholoog is van opleiding maar lange tijd in sales en marketing gewerkt heeft. “Bryo zelf is ook een onderdeel van VOKA. Het bestaat uit drie verschillende trajecten namelijk: StandUp, StartUp en ScaleUp”, voegt Julie, die Accountancy & Fiscaliteit heeft gestudeerd en zeven jaar als boekhoudster heeft gewerkt, hier aan toe. Ik dacht dat het woord ‘bryo’ van ‘embryo’ afgeleid was maar nee, het staat voor ‘Bright & Young’.

Oude Stadhuis
Oude Stadhuis

Bryo Student StartUp Program, zelfs voor wie nog geen idee heeft

Het Bryo Student StartUp Program is een luxueus programma van Bryo dat voor de eerste keer start op 3 mei en loopt tot en met 22 mei. Het zijn in het totaal zes avonden, van 18 uur tot 22 uur. Tim legt uit wat je van dit programma mag verwachten: “We beginnen bij het begin: Wat zijn je passies, vaardigheden en ervaringen? Verder reiken we een aantal methodes aan, zoals Design Thinking, Value Proposition Design en Business Model Canvas. Op het einde van dit programma doet elke student een pitch van hun businessplan. En je moet nog geen concreet idee hebben om deel te nemen, maar je moet het wel al voelen kriebelen.”

mijnLeuven + Bryo
mijnLeuven + Bryo

GRATIS plus plus, voor 10 à 15 studenten

Het volledige Bryo Student StartUp Program is gratis. De catering, een toffe locatie, gastsprekers, en de toffe hosts , Julie en Tim, krijg je erbij. Allemaal gratis en voor niks. De reden dat Bryo dit kan doen voor studenten is omdat er ondersteuning geboden wordt door VLAIO, Agentschap Innoveren & Ondernemen. Zelf beseffen Julie en Tim ook dat het allemaal al begint als je nog studeert. Er is ruimte voor 10 à 15 studenten voor dit eerste programma. Dus het aantal plaatsen is beperkt…

Lieve vrienden, jammer genoeg ben ik geen student meer. Maar de boodschap is duidelijk: kriebelt het bij jullie om te ondernemen, doe het dan gewoon. Ik dank Ine, Tim en Julie voor de warme ontvangst en ik wens hen heel veel succes. Chapeau voor hun toffe project! J

This article was originally published on iloveleuven