TEDxUHasselt: Een totaalervaring met 13 top sprekers en het is GRATIS!

Dag lieve vrienden, gisterenochtend had ik een leuke babbel met twee creatieve studenten van de UHasselt, Sigrid Swennen en Jonas Lieben. Naast hun studies organiseren zij binnenkort een top evenement, namelijk TEDxUHasselt. Wat is TEDx? TEDx is een evenement waar sprekers uit de hele wereld mogen spreken over hun expertise, verhalen of ervaringen. Het kan over alles zijn en het is voor iedereen toegankelijk.

Jonas en Sigrid
Jonas en Sigrid

TEDxUHASSELT: het is uniek want het is door studenten georganiseerd

TEDxUHasselt is heel uniek want het wordt georganiseerd door studenten. “Er zijn 14 studenten in ons team die momenteel TEDxUHasselt organiseren”, vertelt Jonas die nu in zijn laatste jaar Handelsingenieur in de Beleidsinformatica zit. Hoe hard moeten deze studenten wel niet werken om dit evenement dat doorgaat op 25 maart te organiseren. Ze verwachten 500 bezoekers! Er is een netwerk app die iedereen gratis mag gebruiken en mensen met elkaar in contact brengt op een aangename manier. Daarnaast is er ook een startup showcase en workshops waar iedereen aan kan deelnemen. “Maar we doen het met veel plezier!” verteld Sigrid, die ook in haar laatste jaar Handelsingenieur in de Beleidsinformatica zit.

TEDxUHaselt

TEDxUHasselt: het is nog unieker want het is volledig GRATIS

Is er nog iets gratis in onze buurstad, Hasselt? Ja hoor. TEDxUHasselt is volledig gratis terwijl bijna alle TEDx events betalend zijn. De volledige dag wordt het publiek in de watten gelegd met verfrissende mondiale ideeën. Het evenement is een belevenis op zich met lunch en alles inbegrepen. We moeten ons gewoon registreren via hun website (http://www.tedxuhasselt.eu), een kort formulier invullen en dan wachten tot begin maart om de definitieve uitnodiging te krijgen. “TEDxUHasselt is toegankelijk voor iedereen. We zorgen ervoor dat iedereen de presentaties van de sprekers kan begrijpen. Ons publiek is dan ook zeer divers, met vele verschillende achtergronden en leeftijden. De enige vereiste is een begrip van het Engels, want de conferentie is in het Engels”, vertelt Sigrid.

TEDxUHasselt 2017: Het is de uniekste, want het thema is ‘Did you know?’

Een van hun teamleden, Sara Benyahya, heeft dit thema bedacht. ‘Did you know?’ “Het is heel goed gevonden. Met dit thema kunnen we vele soorten onderwerpen bespreken. De thema’s van de presentaties zijn dan ook zeer divers, zo zullen er presentaties zijn over wetenschap en techniek, maar ook over psychologie, astronomie en economie.”, zegt Sigrid enthousiast.

Sprekers om naar uit te kijken

Een van de sprekers waar Sigrid naar uitkijkt is Sandra Matz. “Sandra Matz van de University of Cambridge zal presenteren over haar onderzoek in verband met geld en geluk. Ze heeft onderzoek gedaan naar banktransacties en de link gelegd met de persoonlijkheid van haar respondenten. Van haar gaan we meer te weten komen over of geld al dan niet gelukkig maakt en hoe je je geld het beste kan besteden,” vertelt Sigrid die nu al 4 jaar in het team van TEDxUHasselt zit.

TEDxUHasselt
TEDxUHasselt

Jonas haalde lokale sprekers zoals Ruben Donné en Bert Conings aan. Beide sprekers komen uit Limburg en hebben een interessant idee dat moet verspreid worden. Ruben uit Genk heeft solo de Atlantische Oceaan over gezeild voor de ondersteuning van het MS onderzoek. Dit heeft hij gedaan voor zijn vader, bij wie deze slopende ziekte is vastgesteld. Bert Conings, postdoctoraal onderzoeker van de UHasselt zal het hebben over een revolutionair zonnepaneel dat op Limburgse bodem werd ontwikkeld. De efficiëntie ervan ligt op dit moment al hoger dan bij de huidige technologie en zal binnenkort op de markt gebracht worden.

TEDxUHasselt

Registreer je NU Lieve vrienden, ik voel heel veel passie, liefde en enthousiasme bij deze studenten voor dit evenement en ik ben helemaal verkocht door TEDxUHasselt. Chapeau! Op hun jonge leeftijd studeren én al een wereldklasse evenement organiseren… two thumbs up voor dit geweldige team van TEDxUHasselt. Ik dank Sigrid en Jonas voor deze babbel. Ik ga mij natuurlijk ook registreren! Hopelijk zien we elkaar op 25 maart in UHasselt! :-)

Registratie: http://www.tedxuhasselt.eu/tickets/ volg TEDxUHasselt: https://www.facebook.com/TEDxUHasselt/