Mijn ervaringen als Babbelfietser

Dag lieve vrienden, op vrijdag 6 april werd het project Babbelfiets gelanceerd in Hasselt. Ik, Floore Lageschaar, was erbij als bestuurder van één van de twee Babbelfietsen. Het was een unieke ervaring en ik ben blij dat ik kan werken als babbelfietser. Ik heb in het verleden verschillende jobs uitgeoefend en babbelfietser is een van de leukste tot nu toe. Waarom? Dat vertel ik je graag.

Toeval of niet, zonder mijn zus had ik niks van de Babbelfiets geweten. Zij is ook een babbelfietser en had voor de eerste keer over dit project gehoord via een medestudent van haar. Op mijn beurt heb ik dan via haar contact gelegd met de bedenker van het project, Gama. Hij was heel vriendelijk en ik voelde dat ik goed zat (zoals de zetel van deze fiets ook goed zit).

by Lucia Malikova
by Lucia Malikova

Nadat ik een paar dagen had rondgereden met de Babbelfiets merkte ik op dat veel mensen hem nog een fietstaxi noemen. Hij is ook een beetje een fietstaxi maar met de Babbelfiets willen wij meer bieden. Niet alleen kan je, achterin in de Babbelfiets, naar enkele vaste bestemmingen gebracht worden en kan je onderweg leuke en gezellige plekken ontdekken in Hasselt. Wij bieden ook een belevenis aan die nergens anders te vinden is. Door de persoonlijke touch die wij aan de rit geven, stappen onze passagiers na afloop altijd met de glimlach uit de fiets, waarna ze hun dag goed verder kunnen zetten.

Ik hoop dat de Babbelfiets een vast beeld wordt in de straten van Hasselt. Hij is ongezien, wekt nieuwsgierigheid en de gezichten van sommige mensen lichtten helemaal op als ze de fiets voorbij zien rijden. Het is best mogelijk dat ik niet heel lang ga werken als babbelfietser. Ik ben namelijk ook nog student en de studies hebben voorrang op mijn job. Ik wil later, op een vrije dag of in het weekend, terugkomen naar Hasselt en zelf achterin de fiets plaatsnemen om zo Hasselt op een andere manier te kunnen ontdekken.

Voorlopig is er maar één traject, maar er komen er binnenkort nog twee andere. In alle drie de trajecten worden de favoriete plekjes van een ambassadeur, de persoon waarrond een traject is opgebouwd, uitgelicht. En dan ontdek je waarom hebben ze net deze plekjes hebben gekozen. Of waarom ze net deze winkel leuk vinden.

by Lucia Malikova
by Lucia Malikova

Wij leggen het traject af met de Babbelfiets zodat je niet alleen het filmpje van de ambassadeur kunt bekijken maar de plekken ook werkelijk ontdekt. En achteraf kan je deze plekken zelf ook nog bezoeken. De Babbelfiets is er niet alleen voor toeristen die op citytrip zijn in Hasselt maar ook voor Hasselaren zelf is dit fijn om te doen, of dat hebben ze mij toch verteld.

Lieve vrienden, willen jullie graag meer weten over de Babbelfiets of hem reserveren? Check dan zeker de website. Op sociale media, Facebook en Instagram, zie je waar de babbelfiets rondhangt in Hasselt en welke mooie mensen er allemaal in stappen. Reserveren kan ook via de balie van Visit Hasselt. Veel Babbelfietsplezier!