Digital ID, een slimmere manier om jezelf te zijn

Kris De Ryck - by Femke Dexters
Kris De Ryck - by Femke Dexters

Kris De Ryck, de CEO van Belgian Mobile ID, was één van de sprekers op Digital First. Belgian Mobile ID is een consortium van grootbanken en netwerkoperatoren in België die samenwerken om de Belgische referentie voor mobiele identiteit te ontwikkelen. Kris De Ryck had het over de app ‘itsme’. Een app die toelaat om op een veilige manier je identiteit aan te tonen of transacties te bevestigen.

4 sterke functies van ‘itsme’

Het idee van een digitale ID is niet echt nieuw. Zo gebruiken de Scandinaviërs al 15 jaar bank ID’s en hebben zij dus al laten zien dat een digitale ID succesvol kan zijn. De app ‘itsme’ is innovatief door de manier waarop het de digitale ID toepast en door haar hoge technische veiligheid. Deze app wordt zowel gebruikt voor software als hardware security.

‘Itsme’ heeft vier sterke functies die je kan gebruiken om elk proces te digitaliseren. Deze functies zijn in feite gebaseerd op de klassieke ‘customer journey’.

De eerste functie is ‘Share ID’. De eerste stap in de customer journey is klant worden bij een service provider en hierbij kan de ‘share ID’ gebruikt worden want op deze manier kan je kiezen welke data er automatisch met de service provider gedeeld wordt. Een voordeel hiervan is dat service providers hierdoor geverifieerde identiteitsdata krijgen waardoor er geen ‘dubbele accounts’ van dezelfde klanten in hun klantenbestanden kunnen zijn.

Log in’ is de tweede functie. Met deze functie komt de klant in contact met de service provider en omgekeerd. Met deze functie van ‘itsme’ kun je inloggen in een website of app met één klik. Deze functie is erg toekomstgericht want je kan hier ook mee gaan inloggen in je huis of je auto.

De derde sterke functie is ‘Confirm’. Deze functie wordt gebruikt om content te bevestigen zoals bijvoorbeeld het bevestigen van bestellingen of betalingen.

Als laatste is er de functie ‘Sign’. In een klantrelatie is het niet altijd nodig om contracten te ondertekenen maar het komt zeker wel voor. Bij ‘itsme’ hebben ze daarom een gekwalificeerde handtekening ontwikkeld die volledig gelijkgesteld is aan een handgeschreven handtekening. Dit zou je dus kunnen vergelijken met een eID kaartlezer en een pincode, dit is natuurlijk een heel stuk gemakkelijker want op deze manier kun je gewoon via een knop op je smartphone een contract tekenen.

Op dit moment kan je enkel de eerste drie functies gebruiken van de app ‘itsme’ maar tegen het einde van 2018 zal de gekwalificeerde handtekening ook functioneel zijn.

by Femke Dexters — by Femke Dexters
by Femke Dexters — by Femke Dexters

Wettelijk kader met voordeel

De digitale ID op zich is dus niet nieuw maar het wettelijk kader ervan is dat wel. Zo is er veel nieuwe Europese wetgeving over de digitale ID:

  • eIDAS: dit is een Europese verordening betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten.
  • GDPR: dit is een Europese algemene verordening die personen beschermt bij de verwerking van persoonsgegevens.
  • PSD2: dit is een Europese richtlijn voor betaaldiensten.

Ik vind het belangrijk dat onderwerpen zoals deze digitale ID een duidelijk wettelijk kader hebben omdat er op deze manier geen misbruik gemaakt kan worden van bepaalde informatie.

“A digital society needs a digital ID”

Stijgend gebruik

‘Itsme’ bestaat sinds 30 mei 2017 en heeft ondertussen al meer dan 350.000 actieve gebruikers.

Er gebeuren per maand ongeveer 1,5 miljoen transacties via deze app waarbij de gemiddelde gebruiker ongeveer 5 transacties per maand doet. Elke maand komen er zo’n 40.000 nieuwe gebruikers bij.

by Femke Dexters — by Femke Dexters
by Femke Dexters — by Femke Dexters
This article was originally published on comma