Zoubida en Dirk van Fashion Bar: een “family affair”

Dag lieve vrienden! Sinds april heeft onze stad een nieuwe aanwinst: Fashion Bar. Ik ben er al ettelijke theetjes gaan drinken, heb er al genoten van hun high tea en heb natuurlijk ook mijn kleerkast verrijkt met enkele van hun prachtige items. Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met de eigenaars van deze hippe concept store: Zoubida en Dirk.

Zoubida en Dirk

Tijd voor iets anders

Zowel Dirk als Zoubida komen uit een heel andere carrière. Dirk is van opleiding industrieel ingenieur in de bouwkunde en Zoubida werkte 10 jaar lang bij Luminus als salesmanager. Beiden wilden ze “iets gaan doen wat ze graag deden”. Voor Dirk was dit alles wat met eten en drinken te maken had. Zoubida miste vooral het creatieve aspect. “Ik hou erg veel van citytrips en op mijn reizen ontdekte ik steeds leuke concept stores. Ik vond dat Hasselt deze totaalbeleving nog miste…” licht Zoubida toe.

Fashion Bar
Fashion Bar

Iets apart in Hasselt

Een totaalbeleving dus. Want dat is Fashion Bar inderdaad. Naast stijlvolle Scandinavische, Franse en Italiaanse kleding voor mannen en vrouwen kan je bij Fashion Bar ook terecht voor een hapje en een drankje en voor interieuritems. Sinds kort wordt er een Arabisch geïnspireerde high tea aangeboden (waar ik al grote fan van ben!). “We doen ook collabs met andere creatives”, vult Zoubida nog aan, “We proberen zo’n twee keer per maand een event of collab te doen. Bijvoorbeeld met een barbier, kapper, masseuse, een make-up artist of zelfs een wijndegustatie. Op die manier bieden wij extra gezellige diensten aan onze klanten. Dit maakt de beleving in onze winkel nog intenser. Maar ook bedrijven kunnen bij ons terecht voor hun events, er is een mogelijkheid tot het afhuren van de zaak.”

Fashion Bar
Fashion Bar

Family affair

Ik vraag me nu toch wel af hoe Dirk en Zoubida elkaar leerden kennen. “Zoubida is mijn schoonzus!” vertelt Dirk me met een BIG smile. En dat is niet alles, want de broer van Dirk (en dus de echtgenoot van Zoubida) is ook partner in de zaak. Maar Diederik zal je niet snel in de winkel terugvinden. Hij werkt eerder achter de schermen. “We zijn erg complementair met ons drieën. Diederik houdt zich vooral bezig met het financiële, het zakelijke. Dirk leidt het horecagedeelte in goede banen en ik hou me vooral bezig met de commerciële kant zoals aankopen, verkopen en marketing”, aldus Zoubida.

Fashion Bar
Fashion Bar

Een stukje Milaan in Hasselt

“Mijn zus is kapster en heeft een concept store in Milaan. Zij heeft mij ook geïnspireerd voor Fashion Bar. Op deze manier brengen we een stukje Milaan naar Hasselt”, vertelt Zoubida, die trouwens hoogzwanger is, enthousiast. “Even voor de duidelijkheid, ja, deze zwangerschap was gepland! We wisten dat het druk ging worden maar mits een goede organisatie lukt dat wel, hoor! Binnenkort heb ik hier twee kleine fashionistas rondlopen!” zegt Zoubida al lachend. Wauw, wat een topvrouw, die Zoubida!

Fashion Bar
Fashion Bar

Dus, lieve vrienden, gaan jullie binnenkort eens een kijkje nemen bij Fashion Bar? Volg de High Tea events op de voet via de facabookpagina. Het is zeker de moeite! Of is een Late Night Shopping event met whiskey tasting meer iets voor jullie? Want dat event vindt op 28/09 plaats. Op 18/10 zal de collectie van Fashion Bar ook te zien zijn tijdens tijdens een spectaculaire fashionshow in Thor Energyville tijdens het Floral Beats evenement van La Posta met aansluitend Overtime van Versuz. Kaarten kan je kopen via www.thefashionbar.be. En op 01/10 is er nog een koopzondag. Oh ja, en tussendoor zal Zoubida ook nog even bevallen! :-D

Willen jullie op de hoogte blijven van alle events? Volg Fashion Bar dan op hun Facebook of op Instagram. Of neem eens een kijkje op hun website.

Fashion Bar
Fashion Bar

This article was originally published on ilovehasselt