Onze Hasseltse Carrie Bradshaw: Palmira Proietti!

Dag lieve vrienden! Enkele weken geleden ben ik bij Bruut gaan eten met de enige echte Palmira Proietti. Het was niet gemakkelijk om een afspraak te maken met deze Hasseltse celebrity want ze heeft een enorm druk schema. Niet moeilijk want ze is dan ook met enorm veel projecten bezig. Naast haar eigen bedrijf Palmira Proietti Stylist en Make-up Artist, is ze ook mede-eigenaar van Blush Academy én werkt ze bij La Bottega als Beauty & Styling manager. Daarnaast heeft ze ook nog eens de reismicrobe te pakken! Ja, een boeiende dame die Palmira, lees maar snel mee…

Palmira and the city

Foto: De Burlett Photography

Fashion in het bloed

De fashion en beauty zit in Palmira haar genen. “Mijn mama heeft altijd kleren gemaakt. Ze maakte trouwjurken maar ook onze kleding. Mijn zus en ik liepen er als kind al als kleine fashionista’s bij!” lacht Palmira. Tijdens haar tienerjaren wilde ze dan ook schoonheidsspecialiste of kapster worden. “Dit werd me op school afgeraden maar ik ben dan achteraf toch in de beauty en fashion industrie beland!” aldus Palmira.

Caroline: partner in crime

Na verschillende jobs in de mode-industrie, onder andere bij JBC, Levi’s en Maasmechelen Village, besloot Palmira een make-up workshop te volgen bij Le Visage van Caroline Rigo. En daar begon hun verhaal want nu zijn ze samen eigenaar van de Blush Academy & Agency waar toekomstige stylisten en make-up artiesten opgeleid worden. Business partners maar ook dikke vriendinnen! Super toch?

Travelbug

“Ik krijg pas zuurstof wanneer ik op het vliegtuig zit!” zegt Palmira. Nee, van die reismicrobe zal ze niet snel genezen lijkt het. Wie Palmira volgt op sociale media ziet regelmatig foto’s voorbijkomen van Ibiza, Londen, Rome tot Dubai. Dikwijls ook voor het werk. Buiten het ontspannende aspect van reizen, vertrouwt Palmira ons toe dat het haar ook heeft veranderd als persoon: “Ik ben er geduldiger door geworden en heb veel meer respect voor andere culturen en mensen in het algemeen. In mijn werk moet ik mensen ook heel goed kunnen aanvoelen en hun persoonlijkheid kunnen vertalen naar hun stijl en dit is iets wat ik heb geleerd door veel te reizen.”

Van Leuven naar de rest van de wereld?

Trots vertelt Palmira ons dat er plannen zijn om met Blush Academy uit te breiden naar Leuven. “En van Leuven naar de rest van de wereld?” vraag ik. “Ja, absoluut!” lacht ze: “ Wie weet over enkele jaren naar Ibiza… Of New York? Dat is mijn grote droom!” Palmira heeft haar hart in de VS verloren tijdens een uitwisselingsjaar na haar middelbare studies. Sindsdien heeft ze er vele vakanties doorgebracht en in de toekomst zullen er ongetwijfeld nog heel wat volgen. Haar blog heet niet voor niets ‘Palmira and the city’ want Palmira is helemaal gek op ‘Sex and the city’ en de New York vibe.

Wauw, lieve vrienden, wat een fantastische dame toch! Ze vertelt ons ook nog dat ze haar job zo graag doet en enorm veel voldoening haalt uit de workshops en de styling die ze doet. Leuk om het verhaal te horen van iemand die zo gepassioneerd met haar beroep bezig is. Wij wensen haar alvast veel succes en we komen haar over enkele jaren wel opzoeken in New York, right? ;-)

This article was originally published on ilovehasselt